Planeta

Ko su najveći donatori Trampove kampanje koji su uložili više od 50 miliona dolara

Komentari

Autor: Tanjug

26/04/2024

-

14:54

Ko su najveći donatori Trampove kampanje koji su uložili više od 50 miliona dolara
Ko su najveći donatori Trampove kampanje koji su uložili više od 50 miliona dolara - Copyright Tanjug/AP Photo/Stefan Jeremiah

veličina teksta

Aa Aa

Pet ključnih donatora je uložilo više od 50 miliona dolara u predsedničku kampanju Donalda Trampa, navodi se u analizi agencije "Reuters".

Timoti Melon, naslednik bankarske porodice Melon, je od 2022. uložio najmanje 16,5 miliona dolara u organizaciju "Maga" koja je bliska Trampu, a poznato je da je tokom predsedničkih izbora u SAD 2020. godine uložio najmanje 20 miliona dolara u organizaciju "America First Action" koja je takođe povezana s Donaldom Trampom.

Forbs procenjuje Melonovo bogatstvo na 14,1 milijardu dolara, a poznato je da je on istovremeno uložio i najmanje 20 miliona dolara u kandidaturu Roberta Kenedija za predsednika SAD.

Bračni par Ajzak i Lara Perlmuter su uložili više od 10 miliona dolara u Trampovu sadašnju kampanju, a u 2020. su uložili 21 milion dolara u njegovu kandidaturu.

Treća na listi je preduzetnica Linda Mekmejhon koja je donirala Trampu više od 10 miliona dolara u ovom izbornom ciklusu, a u 2019. i 2020. je uložila više od 15 miliona dolara.

Uspešni hotelijer Robert Bigelou je u ovom izbornom ciklusu je u organizaciju "Maga" uložio devet miliona dolara i obećao je da će ukupno uložiti 20 miliona dolara.

Listu zatvara imućna Patriša Dugan koja je u Trampovu sadašnju kandidaturu uložila više od pet miliona dolara, a ranije je sa svojim bivšim mužem Robertom već investirala u Trampovu kampanju u 2020. godini.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet