Planeta

VIDEO Australijanac se na poseban način oprostio od tetke, jer zbog lokdauna nije mogao da dođe na sahranu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, BBC

26/08/2021

-

18:44

Associated Press

veličina teksta

Aa Aa

Mnoge porodice širom Australije, zbog lokdauna koji je na snazi tokom brobe protiv koronavirusa, ne mogu da prisustuvuju nekim trenucima koje su za njih važne.

Takav je slučaj i sa farmerom Benom Džeksonom koji upravo zbog toga nije mogao da ode na sahranu svoje tetke, piše BBC. 

Australijski farmer bio je 400 kilometara udaljen u Nju Sout Velsu, dok je njegova tekta Debi gubila dvogodišnju bitku sa rakom u Kvinsladnu koju je na kraju izgubila. Stroge mere onemogućile su Džeksonu da prisustvuje njenoj sahrani.

Zbog toga, on je odlučio da se na poseban način oporosti od svoje tetke kako bi joj iskazao ljubav i poštovanje. Džekson je pustio oko 1.000 svojih ovaca da pasu tako što su formirale oblik srca.

"Nije bilo načina da dođem tamo i vidim je, pozdravim je, ili da odem na sahranu", kazao je on za BBC.

Džekosn je i na svom fejsbuk nalogu postavio post i video na kojem se oprašta od nje.

"Učinio sam ovo za svoju tetku Deb. Juče smo se pozdavili. Nadam se da možete da zavirite i da vidite ovu ovčiju umetnost. "Most preko problematične vode" od Simon i Garfunkela je bila njena omiljena pesma", napisao je Džekosn.

Kako BBC dalje navodi, Džekosn je i ranije na sličan način uz pomoć ovaca stovrio još nekoliko umetničkih dela oblikujući razne simbole, a njegova tetka je uvek bila fan njegovih kreacija.
Poslenji put su se videli pre par meseci kada ga je posetila. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet