Planeta

Pentagon osnovao odeljenje za prikupljanje i proučavanje informacija o NLO

Komentari

Autor: Jutarnji

24/11/2021

-

21:35

Pentagon osnovao odeljenje za prikupljanje i proučavanje informacija o NLO
Pentagon osnovao odeljenje za prikupljanje i proučavanje informacija o NLO - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Pentagon je saopštio da je osnovao odeljenje za prikupljanje i proučavanje informacija o neidentifikovanim letećim objektima (NLO) koje viđaju različiti rodovi američke vojske.

Ova "grupa za koordinisanu identifikaciju i upravljanje vazdušnim objektima" ili AOIMSG zamenjuje "radnu grupu za neidentifkovane pojave u vazduhu" osnovan 2020. i tada stavljen pod okrilje američke ratne mornarice, navodi se u saopštenju američkog ministarstva obrane.

Odeljenje će biti u nadležnosti podsekretara za odbranu zaduženog za obaveštajne delatnosti i za sigurnost, što svedoči o tome da američka vojska za "neidentifikovane vazdušne fenomene" ne drži za odgovorne 'male zelene', nego stvarne protivnike Sjedinjenih Država.

Vašington je zapravo zabrinut zbog kineskih mogućnosti špijuniranja pomoću dronova i drugih letećih uređaja.

Pixabay

 

Budući direktor AOIMSG-a, koji još nije imenovan, koordinisaće rad različitih rodova američke vojske i obaveštajnih službi na tom polju.

Pentagon je lane objavio tri video-snimka koje su načinili piloti američke mornarice - jedan 2004. i dva 2015. - na kojima se vidi njihov susret tokom leta s "nepoznatim pojavama u vazduhu".

Na jednom snimku se vidi duguljast predmet koji se brzo kreće i nekoliko sekundi pošto ga uočava senzor na američkoj letelici nestaje nakon naglog ubrzanja.

Na drugom snimku se raspoznaje predmet iznad oblaka a pilot se pita da li je reč o bespilotnoj letelici.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet