Planeta

Glasne eksplozije širom Irana, zvaničnici tvrde da se čuje samo grmljavina

Komentari

Autor: Tanjug

16/01/2022

-

15:40

Glasne eksplozije širom Irana, zvaničnici tvrde da se čuje samo grmljavina
Glasne eksplozije širom Irana, zvaničnici tvrde da se čuje samo grmljavina - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Glasne eksplozije koje su mogle da se čuju rano jutros u nekoliko gradova na zapadu Irana bile su posledica nevremena koje je izazvalo paniku među nekim stanovnicima, izjavio je danas zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova.

"Nakon razgovora sa relevantnim bezbednosnim i vojnim agencijama, utvrđeno je da su zvuci izazvani grmljavinom i munjama. Nije desio nikakav poseban incident", rekao je Madžid Mirahmadi za novinsku agenciju IRNA, prenosi Rojters.

"Intenzitet zvuka u pojedinim mestima bio je takav da su se vrata i prozori na kućama tresli, a ljudi su napuštali svoje kuće", saopštio je novinski sajt "Rokna" na Telegramu.

Guverner zapadnog grada Asadabada odbacio je ranije danas mogućnost da je grmljavina uzrok prijavljenih glasnih eksplozija koje su se čule u nekoliko iranskih gradova i mesta.

Rojters navodi da su iranske vlasti, posle nekoliko sličnih incidenata koji se događaju poslednjih meseci, saopštile da iranska vojska održava nenajavljene vežbe protivvazdužne odbrane, povodom rastućih tenzija oko iranskog nuklearnog programa sa Izraelom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet