Planeta

Najveća zaplena droge u Honkongu: Policija pronašla dve tone tečnog metanfetamina

Komentari

Autor: FoNet

29/10/2022

-

15:15

Najveća zaplena droge u Honkongu: Policija pronašla dve tone tečnog metanfetamina
Tanjug/Hong Kong Government Information Services via AP - Copyright Tanjug/Hong Kong Government Information Services via AP

veličina teksta

Aa Aa

Carina Hongkonga zaplenila je dve tone tečnog metamfetamina i to predstavlja najveću zaplenu droge u gradu ikada, saopštile su danas vlasti te administrativne oblasti, prenosi AP.

Droga je zaplenjena 23. oktobra i bila je sakrivena u bocama označenim kao kokosova voda, u teretnoj pošiljci koja je stigla u Hongkong morskim putem, navodi se u saopštenju vlade.

Procenjuje se da je vrednost droge 140 miliona dolara.

Vlasti su otkrile da 1.800 boca, od ukupno 7.700, sadrži tečni metamfetamin, ali slučaj se još istražuje i nema uhapšenih.

Zaliha droge je bila upućena za Australiju, a otpremljena je iz Meksika preko Hongkonga, rečeno je na konferenciji za novinare. U Australiji bi tržišna vrednost lekova mogla da dostigne oko milijardu dolara.

Teret je izazvao sumnju, jer se radilo o neobično velikoj pošiljci kokosove vode iz Meksika. Carinski službenici su ranije ovog meseca zaplenili drogu kristal met u vrednosti od oko 5,9 miliona dolara sakriven u pošiljci električnih transformatora koja je, takođe, iz Meksika putovala za Australiju.

Komentari (0)

Svet