Planeta

Indija vraća PCR testove za putnike iz zemalja sa velikim brojem zaraženih

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2022

-

13:33

Indija vraća PCR testove za putnike iz zemalja sa velikim brojem zaraženih
Indija vraća PCR testove za putnike iz zemalja sa velikim brojem zaraženih - Copyright AP/Amr Nabil

veličina teksta

Aa Aa

Ministar zdravlja Indije Mansuk Mandavija saopštio je da će Indija uvesti negativne kovid potvrde za putnike koji u tu državu dolaze iz zemalja sa velikim brojem slučajeva zaraze koronavirusom.

"Naredne nedelje biće identifikovane zemlje u kojima je danas veći broj slučajeva. Putnici koji budu dolazili u Indiju iz tih zemalja moraće da obezbede negativne PCR testove", rekao je Mandavija, prenosi Rojters.

Dodaje da će putnici iz tih zemalja rezultate testa slati na vladinu veb stranicu, a nakon dolaska u Indiju će morati da prođu termalni skrining.

Indija, koja je do sada prijavila drugi najveći broj potvrđenih slučajeva koronavirusa, počeće nasumično da testira na kovid 19 dva odsto putnika koji stižu na njene međunarodne aerodrome, najavio je juče Mandavija pred indijskim parlamentom.

Ranije ove nedelje, vlada je zatražila od vlasti indijskih federalnih država da paze na sve nove varijante virusa i pozvala ljude da nose maske, ističući zabrinutost zbog povećanja broja zaraženih osoba koronavirusom u Kini i drugim delovima sveta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet