Biznis lideri

Još tri vikenda do jubilarnog Weekenda.15: Najveća regionalna konferencija u srcu Rovinja

Komentari

Autor: Promo

06/09/2022

-

16:53

Još tri vikenda do jubilarnog Weekenda.15:  Najveća regionalna konferencija u srcu Rovinja
Još tri vikenda do jubilarnog Weekenda.15: Najveća regionalna konferencija u srcu Rovinja - Copyright Weekend Media Festival

veličina teksta

Aa Aa

Mnoštvo renomiranih lica iz različitih područja i industrija kao što su mediji, odnosi s javnošću, IT, muzika, ekonomija i inovacije obogatiće i ove godine uzbudljivu atmosferu Weekend Media Festivala, najveće regionalne konferencije. Tako će jubilarni Weekend.15 od 22. do 25. septembra pod sloganom #SAMODOĐI u prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju, između ostalih, ugostiti Yossija Melmana, najvećeg stručnjaka za međunarodnu bezbednost, ekonomskog eksperta Vuka Vukovića, kao i najmlađu TED govornicu Ghadu Wali.

Kreativno, oglašivačko i medijsko okupljanje kroz više od 35 predavanja, diskusija i panela znatiželjnim posetiocima pružće nova iskustva i znanja, prvenstveno zahvaljujući izvanrednim karijerama i postignućima ovogodišnjih govornika. Koje tajne skriva mračni svet špijunaže, i šta znači brinuti o međunarodnoj bezbednosti najbolje zna cenjeni izraelski novinar i publicista Yossi Melman, a upravo će on u razgovoru 1 na 1 pod nazivom "Šta možemo da naučimo od Mossada?" s Igorom Alborghettijem, glavnim urednikom hrvatskog nedeljnika Express, otvoriti program Weekenda.

O ključnim koracima za efikasno pokretanje poslovanja i uspešno uplovljavanje u preduzetničke vode govoriće Nikola Dešković, osnivač prve hrvatske internet kompanije AutoScout 24 koja se bavila reklamiranjem i oglašavanjem polovnih automobila, dok će Alan Sumina, osnivač i direktor Nanobita- hrvatskog jednoroga, identifikovati značaj i uticaj mobilnih igara.

Aktuelnih ekonomskih trendova dotaknuće se Vuk Vuković, koji će govoriti o vrućoj jeseni i recesiji koja nas čeka u 2023, a zašto se WEB 3.0 smatra digitalnom prekretnicom objasniće Filip Dragoslavić, suosnivač kompanije Solrise koja se bavi blockchainom, Nikola Škorić, direktor ElectroCoina, firme čija je misija jednostavna, brza i legalna kupoprodaje kriptovaluta, kao i Ida Pandur, generalna menadžerka NEAR Balkans Huba.

Jedna od najuzbudljivijih priča na Weekend.15 sigurno će biti razgovor Nikole Pavešića iz Infobipa s Majklom Seldenom iz kompanije "Finless Foods", jednim od trenutno najzanimljivijih food tech startapova na svetu. U sklopu Weekenda.15 biće proglašeni i pobednici hrvatskog Food Tech start-up takmičenja u organizaciji Infobipa, Maistre i Peperminta, koje je započelo na Weekend Food Festivalu u julu.

Pod okriljem Weekenda, ove godine održava se i Golden Drum festival koji nagrađuje najbolje ideje, najuspešnije kreativne timove i stručne pojedince koji su efikasno oživeli inovativne ideje i tako ostavili svoj trag u oglašivačkoj industriji, a ovogodišnja glavna tema festivala je Rebuilding Connection. Tim povodom, publika će imati priliku da upozna Ghadu Wali, najmlađu TED govornicu koja predstavlja regiju MENA i prvu arapsku dizajnerku koja je govorila u sedištu UNESCO-a u Parizu. U Rovinju će nastupiti i Fabio Seidl, direktor za globalni kreativni razvoj u Meti, odgovoran za kampanje širom sveta za prestižne brendove kao što su Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger i Quest, kao i Jason Romeyko, svetski izvršni kreativni direktor i upravni partner kompanije Serviceplan International, koja je proglašena za nezavisnu mrežom godine u Kanu 2022.

Izuzev vrhunskih govornika i odličnih edukativnih sadržaja, Weekend Media Festival poznat je i po impresivnom zabavnom programu koji neće izostati ni ove godine. Tako će na najvećoj regionalnoj konferenciji nastupiti i trenutno najveća regionalna zvezda – Konstrakta, u pratnji benda Zemlja Gruva. Kao i svih prethodnih 15 godina, generalni pokrovitelj festivala je Adris grupa.

Sve informacije i najnovije vesti o Weekendu možete pronaći ovde, a sve novosti saznajte i putem službenih Instagram i Facebook kanala.

Komentari (0)

Biznis