Biznis vesti

Bezos se vraća u Majami, nakon tri decenije od osnivanja Amazona u Sijetlu

Komentari

Autor: Tanjug

03/11/2023

-

17:04

Bezos se vraća u Majami, nakon tri decenije od osnivanja Amazona u Sijetlu
Bezos se vraća u Majami, nakon tri decenije od osnivanja Amazona u Sijetlu - Copyright Tanjug/AP/Michel Spingler/Charles Krupa

veličina teksta

Aa Aa

Američki milijarder Džef Bezos saopštio je da napušta Sijetl, grad u kojem je pre skoro tri decenije u jednoj garaži osnovao Amazon i najavio da se vraća u Majami gde je proveo srednjoškolske godine.

Američki biznismen to je objavio na Instagramu u četvrtak uveče, a kao razlog odlaska na Floridu naveo je želju da bude bliže roditeljima i partnerki Loren Sančez, preneo je AP.

Bezos (59) se povukao s mesta generalnog direktora Amazona, čije je sedište još uvek u Sijetlu, pre skoro tri godine, kada je rekao da se aktivnosti njegove svemirske kompanije Blu Oridžin sve više sele u Kejp Kanaveral, koji se nalazi na oko 320 kilometara od Majamija.

"Koliko god da je ovaj potez uzbudljiv, za mene je to emotivna odluka", napisao je juče Bezos, napominjući da je živeo u Sijetlu duže nego bilo gde drugde.

Bezos živi u tom gradu na pacifičkoj obali od 1994. godine, kada je pokrenuo Amazon iz svoje garaže, a danas je jedan od najbogatijih ljudi na svetu.On poseduje raskošne nekretnine u Majamiju, što je već privuklo neka druga velika imena poslednjih godina, a među susedima od poznatih ličnosti su Tom Brejdi, Ivanka Tramp i njen suprug Džared Kušner.

Prošlog meseca, Blumberg njuz izvestio je da je Bezos kupio vilu u Južnoj Floridi za 79 miliona dolara, samo dva meseca nakon što je uzeo susedno imanje za 68 miliona dolara.

Obe vile se nalaze na Indijan Kriku, ekskluzivnom veštačkom ostrvu kod Majamija. Bezos se povukao sa mesta generalnog direktora Amazona početkom 2021. godine, navodeći želju da posveti više vremena filantropiji i drugim projektima, iako i dalje ima jak uticaj na Amazon kao izvršni predsednik i najveći akcionar kompanije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis