Biznis vesti

Mali: Inflacija u oktobru pala na 8,5 odsto

Komentari

Autor: Tanjug

07/11/2023

-

10:51

Mali: Inflacija u oktobru pala na 8,5 odsto
Mali: Inflacija u oktobru pala na 8,5 odsto - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je inflacija u oktobru, prema fleš proceni, iznosila 8,5 odsto, izjavio je danas potpredsednik vlade i  ministar finansija Siniša Mali.

"Sa 10,2 odsto u septembru, inflacija je u oktobru pala na 8,5 odsto, mnogo brže od očekivanog. To je sjajna vest i želim da čestitam građanima Srbije jer je to veliki uspeh svih nas", kazao je Mali novinarima tokom obilaska nove zgrade Centrale Poreske uprave (PU) u Zemunu.

Mali je naglasio da se jednocifrena inflacija očekivala u decembru, ali kako je naglasio očigledno su sve mere koje su preduzete prethodnih medeci već dale svoj rezultat.

"Niža su nam inflatorna očekivanja i mnogo je veći pad inflacije nego što smo očekivali. Znači sve one aktivnosti koje su vezane za akciju Bolja cena, kontrolu cena goriva, za to što imamo jednu od najnižih cena struje i gasa u Evropi, ali  i to što i dalje držimo pod kontrolom neke cene osnovnih životnih namirnica i restriktivna fiskalna politika, doprinele su ovom snažnom padu inflacije u oktobru", naglasio je Mali.

 

Komentari (0)

Biznis