Biznis vesti

Jedan od osnivača Epla u Beogradu: Mali predstavio projekat Expo 2027 gostu iz SAD Stivu Voznijaku

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2023

-

12:42

Jedan od osnivača Epla u Beogradu: Mali predstavio projekat Expo 2027 gostu iz SAD Stivu Voznijaku
Jedan od osnivača Epla u Beogradu: Mali predstavio projekat Expo 2027 gostu iz SAD Stivu Voznijaku - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali predstavio je danas projekat izgradnje kompleksa Expo 2027, jednom od osnivača kompanije Epl (Apple) Stivu Voznijaku, koji je u poseti Beogradu.

Nakon prezentacije, Mali je gostu iz Sjedinjenih Američkih Država uručio korpu organskih jabuka, jer je ta voćka simbol kompanije Epl, a poklonio mu je i "Dušanov dinar" iz 14. veka.

Mali i Voznjak su potom obišli gradilište kompleksa Expo 2027.

Projekat "Expo 2027 Beograd" Vlada Srbije proglasila je za projekat od nacionalnog značaja, a za investitora je proglašeno Ministarstvo finansija u ime Vlade Srbije.

Srbija je u Parizu 21. juna ove godine pobedila u sva četiri kruga glasanja za domaćina za organizovanje međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027. u Beogradu, a takmičila se sa SAD, Argentinom, Španijom i Tajlandom.

Specijalizovani Ekspo biće održan u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. sa predloženom temom "Igraj za čovečanstvo - sport i muzika za sve".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis