Biznis vesti

Pejpal otpušta još 2.500 zaposlenih zbog sve veće konkurencije

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2024

-

21:29

Pejpal otpušta još 2.500 zaposlenih zbog sve veće konkurencije
Tanjug/AP/Jeff Chiu - Copyright Tanjug/AP/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija orijentisana na digitalna plaćanja Pejpal najavila je danas da će ukinuti još 2.500 radnih mesta, godinu dana nakon što je napravila sličan potez.

To je oko devet odsto radne snage te kompanije u svetu, koja dobija sve veću konkurenciju u rivalima kao što su Epl, Zele i Blok, preneo je BBC.

Osoblje koje će biti pogođeno ovim otpuštanjima biće obavešteno o tome do kraja nedelje, saopštio je Pejpal.

Glavni izvršni direktor te kompanije Aleks Kris prošle godine je doveden iz softverske kompanije Intuit kako bi pomogao da se napravi preokret u poslovanju Pejpala, s ciljem da podigne cene akcija kompanije koje su pale za više od 20 odsto u poslednjih 12 meseci.

Pejpal je u novembru objavio svoju prvu zaradu pod novim direktorom, što je nadmašilo očekivanja analitičara, dajući investitorima nadu da je preokret u toku.Prošle nedelje, kompanija je lansirala nove proizvode vođene veštačkom inteligencijom, kao i funkciju plaćanja jednim klikom.

Britanski medij napominje da je poslednje ukidanje radnih mesta u Pejpalu usledilo nakon što su drugi tehnološki giganti poslednjih meseci otpustili više od 260.000 radnih mesta.

Samo u poslednjih mesec dana, skoro 100 tehnoloških kompanija,  među kojima i Meta, Amazon, Majkrosoft, Gugl, TikTok, ukinulo je ukupno 25.000 radnih mesta.

Ove nedelje je Blok, koji vodi suosnivač Tvitera Džek Dorsi, počeo da otpušta zaposlene s ciljem da zatvori 1.000 radnih mesta do kraja godine. Sindikat koji predstavlja radnike u Guglu, ranije ovog meseca objavio je da je nepotrebno da tehnološki gigant otpušta stotine radnika, ako se zna da zarađuje milijarde dolara godišnje.
 

Komentari (0)

Biznis