Biznis vesti

Cvetković sa Dejvidom de Falkom o jačanju privredne saradnje Srbije i SAD

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2024

-

12:24

Cvetković sa Dejvidom de Falkom o jačanju privredne saradnje Srbije i SAD
Ministar privrede Slobodan Cvetković razgovarao je danas u Vašingtonu sa Dejvidom de Falkom - Copyright Ministarstvo privrede

veličina teksta

Aa Aa

Ministar privrede Slobodan Cvetković razgovarao je danas u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika sekretara za trgovinu SAD za Evropu i Evroaziju Dejvidom de Falkom o osnaživanju privredne saradnje dveju zemalja i potrebi da se nivo investicija u oba pravca drastično poveća u narednom periodu.

Cvetković je predstavio planove Srbije koji se tiču ključnih privrednih projekata i posebno apostrofirao EKSPO 2027 kao odličnu priliku da se u projekat uključe američke kompanije, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Srbija je, kako je rekao Cvetković, prepoznata kao zemlja sa najvećim potencijalom za investiranje, snažnom ekonomijom i spremnošću da se na konkurentan način uključi u globalno tržište, pozivajući američke privrednike da investiraju u našu zemlju.

"Ministarstvo privrede Srbije nastavlja programe podrške za domaće i strane investitore. Zainteresovani smo da se aktivno uključimo u promociju domaćih privrednika na američkom tržištu. Podržaćemo srpske kompanije da učestvuju na jednom od najvećih sajmova Selekt USA koji će biti održan krajem juna u Vašingtonu", rekao je Cvetković.

Ministarstvo privrede

 

De Falko je naveo da je Srbija definitvno ekonomski hab jugoistočne Evrope i da predstavlja motor razvoja celog regiona.

On je rekao da je to jedinstvena prilika da se privuče još više američkih investicija, kao i da će adminstracija SAD i dalje ohrabrivati svoje kompanije da dolaze u Srbiju.

Cvetković i De Falko su se saglasili da je temelj dobrih odnosa posvećenost predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić izgradnji političkih i ekonomskih odnosa sa SAD i promovisanje Srbije kao zemlje koja ima odličan poslovni ambijent gde su američke kompanije dobrodošle.
 

 

 

Komentari (0)

Biznis