Biznis vesti

Đedović: Održivo poslovanje rudnika "Resavica" je državni prioritet

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2024

-

19:04

Đedović: Održivo poslovanje rudnika "Resavica" je državni prioritet
Tanjug/MRE/Emilija Jovanović - Copyright Tanjug/MRE/Emilija Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Prioritet države je da rudnik "Resavica" posluje održivo, a mi radimo na iznalaženju rešenja kako bismo potpisali novi kolektivni ugovor i povećali zarade rudarima za 10 odsto, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

Ministarka je sa predstavnicima rukovodstva i sindikata JP za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" razgovorala o povećanju zarada rudarima, poboljšanju poslovanja i uslova rada u tom preduzeću.

"Resavica je značajno preduzeće koje decenijama doprinosi energetskoj bezbednosti Srbije, pre svega kroz proizvodnju visokokvalitetnog uglja u rudnicima ovog sistema. Na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, radimo na iznalaženju rešenja kako bismo potpisali novi kolektivni ugovor i povećali zarade rudarima za 10 odsto. Rad u rudniku je težak i izazovan zbog čega je od velike važnosti da materijalno pomognemo sve one bez kojih ne bi bio moguć napredak i razvoj našeg društva", rekla je Đedović Handanović.

Tanjug/MRE/EMILIJA JOVANOVIĆ

 

Ministarka je dodala da je prioritet države da Resavica posluje održivo, da je neophodna modernizacija proizvodnje, povećanje produktivnosti i bezbednosti rada.

"Dogovoreno je da se pre isteka postojećeg kolektivnog ugovora završi nova sistematizacija preduzeća koja će doprineti povećanju efikasnosti i mogućim uštedama. Unapređenje poslovanja i produktivnosti je najvažniji preduslov kako bi preduzeće funkcionisalo stabilnije i ispunjavalo svoje obaveze na vreme. Resavica, kao i druga preduzeća, mora da unapredi planiranje i postiže bolje rezultate. Država godinama izdvaja ogromna sredstva, prošle godine je već jednom pronašla način za povećanje plata rudarima, ali je unapređenje poslovanja neophodno radi postizanja veće održivosti ovog preduzeća", istakla je ministarka.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis