Biznis vesti

Od 5. marta građanima dostupan identifikacioni broj Otvorenog Balkana: Na koji način zainteresovani mogu da se prijave?

Komentari

Autor: FoNet

02/03/2024

-

11:52

Od 5. marta građanima dostupan identifikacioni broj Otvorenog Balkana: Na koji način zainteresovani mogu da se prijave?
Od 5. marta građanima dostupan identifikacioni broj Otvorenog Balkana: Na koji način zainteresovani mogu da se prijave? - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Građani Srbije moći će od 5. marta da dobiju identifikacioni broj Otvorenog Balkana preko portala eUprave, što je preduslov za podnošenje zahteva za slobodan pristup tržištu rada u Severnoj Makedoniji i Albaniji, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

"Državljani Severne Makedonije i Albanije svoj ID broj Otvorenog Balkana kreiraju na svom nacionalnom portalu elektronske uprave", navela je PKS u saopštenju.

Državljani te tri zemlje koji žele da se zaposle u nekoj od članica Otvorenog Balkana ili su već pronašli poslodavca treba da poseduju ID broj Otvorenog Balkana.

Nakon dodeljivanja ID broja, zainteresovani može da pristupi portalu elektronske uprave zemlje u kojoj namerava da se zaposli i da podnese zahtev za slobodan pristup tržištu rada, a ta zemlja, nakon provere, donosi konačnu odluku najkasnije u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis