Biznis vesti

Štrajk u Galenici: Kompanija nastavila dijalog sa štrajkačkim odborom, 80 odsto zaposlenih radi

Komentari

Autor: Tanjug

20/03/2024

-

19:51

Štrajk u Galenici: Kompanija nastavila dijalog sa štrajkačkim odborom, 80 odsto zaposlenih radi
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Galenika saopštila je danas da  je nastavila dijalog sa štrajkačkim odborom i da je na današnjem sastanku sa predstavnicima štrajkača menadžment ukazao na dosadašnja ulaganja u povećanje zarada i benefite za zaposlene svake godine, napominjući da je prosečna zarada u Galenici na nivou proseka u farmaceutskoj industriji. 

"Menadžment je još jednom istakao da iako nisu ispunjeni preduslovi o povećanju zarada u skladu sa Kolektivnom ugovorom da je zarada ipak povećena, a da je razgovor jedini način da se postigne razumevanje između zahteva sa jedne strane, i realnih mogućnosti sa druge strane", navodi se u saopštenju te kompanije.

Ističe se da i da 80 odsto zaposlenih Galenike nije u štrajku što je, kako se navodi, pokazatelj posvećenosti zaposlenih daljem radu i razvoju. 

Zaposleni koji su u štrajku su ponovo pozvani na obustavu štrajka i da nastave sa radom.

"Podsećamo da je Galenika povećala zarade zaposlenima počev od februarske zarade, što je jedan od dva reprezentativna sindikata prihvatio, a drugi nije. Nakon odluke o povećanju zarada, drugi sindikat je odlučio da započne štrajk.  Samo u 2023. godini u odnosu na 2022. prosečna zarada zaposlenih čija je zarada ugovorena u koeficijentu je uvećana za 18 odsto. Za prethodne četiri godine zaključno sa ovogodišnjim februarskim povećanjem, prosečna zarada povećana je 68 odsto", stoji u saopštenju Galenike.

Napominje se da, kao odgovorna kompanija, Galenika kontinuirano ulaže u unapređenje uslova rada i da su za zaposlene, između ostalog, obezbeđeni sopstveni autobuski prevoz, topli obrok u kantini, dodatno privatno zdravstveno osiguranje, plaćeni noćni rad u procentu većem od onog predviđanog zakonom, kao i godišnji bonus za ostvarenje predviđenih planova.

Galenika posluje u skladu sa svim zakonima Srbije i kontinuirano ulaže u unapređenje uslova rada, bezbednost i razvoj svojih zaposlenih, što će i nastaviti da čini, zaključuje se u saopštenju.
 

Komentari (0)

Biznis