Biznis vesti

U PKS predstavljena digitalna platforma za unapređenje: Novi servis zasnovan na veštačkoj inteligenciji

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2024

-

12:12

U PKS predstavljena digitalna platforma za unapređenje: Novi servis zasnovan na veštačkoj inteligenciji
U PKS predstavljena digitalna platforma za unapređenje: Novi servis zasnovan na veštačkoj inteligenciji - Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs

veličina teksta

Aa Aa

U Privrednoj komori Srbije danas je predstavljen novi digitalni servis za podršku kompanijama u unapređenju poslovanja, Inover (Inno Verse) platforma zasnovana na veštačkoj inteligenciji.

Platforma je predstavljena u prisustvu predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić, ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelene Begović i predsednika PKS Marka Čadeža, kao i osnivača i generalnog direktora austrijske IT kompanije IN-Manasa Franc Bajloma i direktora Centra za digitalnu transformaciju PKS Predraga Nikolića.

Kako je rečeno na početku skupa, ova platforma pomaže kompanijama u poslovanju korišćenjem najsavremenijih tehnologija i primenom inovacija.

Istaknuto je i da je reč o novoj digitalnoj platformi namenjenoj povezivanju ne samo kompanija i startapa, već i naučno-istraživačkih institucija i akademske zajednice sa ciljem kreiranja novih projekata i poslova, razmene ideja i inovacija, kao i njihove primene u praksi.

Kako je naglašeno Inno-Verse je predviđena za široki krug korisnika, počev od studenata i mladih istaživača novih tehnologija, preko naučnih radnika i univerzitetskih profesora do razvojnih centara unutar kompanija, koje su u svakodnevnoj trci za unapređenje konkurentnosti i tržišnih pozicija.

Nova digitalna platforma Inno-Verse delo je Centra za digitalnu transformaciju Prviredne komore Srbije (CDT) i austrijske kompanije "In Manas".

"Radiću na tome da Skupštinu Srbije što više približim privredi"

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je parlament najviše zakonodavno telo i da je njena vizija da on igra još aktivniju ulogu u daljoj transformaciji i jačanju Srbije.

Ona je u Privrednoj komori Srbije na predstavljanju novog digitalnog servisa za podršku kompanijama u unapređenju poslovanja, Inover (Inno Verse) platforme koja je zasnovana na veštačkoj inteligenciji, rekla da će raditi i na tome da Skupštinu Srbije što više približi privredi.

"Gledaću da sa svima u Skupštini Srbije, svim poslanicima, relevantnim radnim telima, odborima, parlamentarnim delegacijama izgradimo bolji i jači most ka privredi i da otvorimo vrata Narodne skupštine Republike Srbije za našu privredu, kako za strane investitore, tako još mnogo više i značajnije za domaću privredu, za naša mikro, mala, srednja preduzeća i porodične firme", kazala je Brnabićeva.

Kako je naglasila, cilj je da se doprinese rastu, razvoju i jačanju Srbije u prilično kompleksnim vremenima i izazovnim okolnostima.

Brnabićevoj je danas u PKS, predsednik tog udruženja privrednika Marko Čadež dodelio Specijalno priznanje za poseban doprinos digitalnoj transformaciji i razvoju IKT sektora privrede Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis