Biznis vesti

Od danas u Beogradu sajmovi nautike, lova i ribolova i hortikulture

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2024

-

08:37

Od danas u Beogradu sajmovi nautike, lova i ribolova i hortikulture
Tanjug/Beogradski sajam - Copyright Tanjug/Beogradski sajam

veličina teksta

Aa Aa

Na Beogradskom sajmu danas počinje 44. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova koji će trajati do 8. aprila.

Kako je najavljeno, ovu specijalizovanu regionalnu manifestaciju namenjenu ljubiteljima i korisnicima svih vrsta plovila, sportova na vodi i ronjenja, opreme za lov i ribolov, kao i nautičke, kamp i outdoor opreme, u 14 časova u Hali 1 otvoriće ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković.

Slogan ovogodišnjeg Sajma nautike, lova i ribolova je "Kurs može biti samo jedan".

Ova petodnevna manifestacija je prilika da se predstave aktuelni trendovi i dometi u različitim segmentima domaće i regionalne nautičke privrede i lovne i ribolovne delatnosti, od industrijskih i ekonomskih do sportskih, rekreativnih ili turističkih.

Tanjug/AP/Matias Delacroix

 

Kako je najavljeno, među eksponatima Sajma nautike biće ekskluzivne jahte, gliseri, jedrilice, čamci, brodski i vanbrodski motori, nautička i ostala oprema za sportove na vodi.

Na toj manifestaciji koja se održava u halama 1 i 4 Beogradskog sajma, uz tradicionalnu berzu polovnih plovila, zaljubljenicima u vodu biće predstavljene i poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije, kao i ekologija i bezbednost na vodi.

Sajam nautike, lova i ribolova pratiće i stručna predavanja i izložbe na kojima će učestvovati poznati umetnici, muzeji i institucije.

"S obzirom na to da Srbija leži na 76 dužih i 50 kraćih reka, da ima devet većih i 114 manjih jezera, Sajam nautike, lova i ribolova postao je izlog za sva dešavanja u ovim oblastima i prilika za posetioce da otkriju i upoznaju sve najjače i najbolje igrače u ovim branšama", naglašava se u saopštenju Beogradskog sajma.

Najavljeno je da je učešće na sajmu obezbedilo više od 100 direktnih i indirektnih izlagača iz pet zemalja, koji su obećali ekskluzivan i inovativan izložbeni sadržaj.

Bašta u srcu grada - sinonim za Međunarodni sajam hortikulture 

Na Beogradskom sajmu danas počinje i 29. Međunarodni sajam hortikulture, koji će biti otvoren do 7. aprila.

Ovu manifestaciju koja se održava u halama 1a i 2a, prate i 27. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda "Darovi prirode", 12. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme MotoPlant Expo i Osma izložba organske proizvodnje Organic fest.

"Bašta u srcu grada" sinonim je za Međunarodni sajam hortikulture - Beoplantfair.

Tanjug/AP/Brynn Anderson

 

Na ovoj manifestaciji, kako je najavljeno, izlagači iz zemlje i inostranstva predstaviće sve oblasti hortikulture - uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, kao i pejzažnu arhitekturu.

Radno vreme sajmova je od 10 do 19 časova, a poslednjeg dana od 10 do 16 sati.

Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, a grupne 300 dinara, dok će se parking naplaćivati po satu 150 dinara.

Posetioci će sa jednom ulaznicom moći da obiđu obe manifestacije.

Komentari (0)

Biznis