Biznis vesti

Majkrosoft će uložiti 2,9 milijardi dolara za veštačku inteligenciju u Japanu

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2024

-

13:04

Majkrosoft će uložiti 2,9 milijardi dolara za veštačku inteligenciju u Japanu
Majkrosoft će uložiti 2,9 milijardi dolara za veštačku inteligenciju u Japanu - Copyright Tanjug/AP/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Američka korporacija Majkrosoft će u naredne dve godine uložiti 2,9 milijardi dolara u razvoj infrastrukture klauda (cloud) i veštačke inteligencije (AI) u Japanu, izjavio je predsednik Majkrosofta Bred Smit.

On je u intervjuu za japansku agenciju Nikkei naveo i da američka kompanija namerava da otvori istraživačku laboratoriju u Tokiju, kao i da nauči tri miliona Japanaca da koriste alate veštačke inteligencije u naredne tri godine.

Za Majkrosoft će ovo biti najveća investicija u ekonomiju Japana od početka poslovanja u toj zemlji.

"Konkurentnost svakog dela japanske ekonomije će zavisiti od usvajanja veštačke inteligencije", rekao je Smit, dodajući da je AI od suštinskog značaja za "održavanje rasta produktivnosti, čak i kada se zemlja suočava sa padom broja stanovnika".

Kompanija za razvoj veštačke inteligencije Open AI će prema nedavnom pisanju Blumberga u Tokiju uskoro otvoriti svoju treću kancelariju u inostranstvu.

Open AI prema tvrdnjama Blumberga želi da proširi svoje usluge na japanskom jeziku kako ne bi zaostala za lokalnim tehnološkim korporacijama kao što su Softbenk i NTT. Pored toga, kompanija namerava da sarađuje sa japanskom vladom na razvoju regulatornih standarda za oblast veštačke inteligencije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis