Biznis vesti

Vesić: U toku izgradnja ili projektovanje 86 kilometara puteva u Zlatiborskom okrugu

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2024

-

16:31

Vesić: U toku izgradnja ili projektovanje 86 kilometara puteva u Zlatiborskom okrugu
Vesić: U toku izgradnja ili projektovanje 86 kilometara puteva u Zlatiborskom okrugu - Copyright Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/ Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas, prilikom obilaska sjeničkog kraja, da je u toku izgradnja ili se projektuje ukupno 86 kilometara puteva u Zlatiborskom okrugu, u vrednosti većoj od tri mijarde dinara.

Vesić je obišao i izgrađeni put za selo Donje Gorančiće dužine kilometar i po koji je urađen na predlog ministra odbrane Miloša Vučevića i istakao da takve investicije ne predstavljaju veliki trošak za državu, ali da su od velikog značaja za meštane.

"Zato je važno da radimo i lokalne puteve osim velikih auto-puteva i brzih saobraćajnica", naglasio je Vesić.

Podsetio je da je tokom prošle godine u Zlatiborskom okrugu urađeno 57 kilometara lokalnih puteva vrednosti gotovo dve milijarde i 300 miliona dinara.

Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/ Predrag Mitić

 

Najavio je početak izgradnje auto-puta od Požege do Duge poljane krajem septembra, čim se završe radovi na izgradnji auto-puta do Požege.

Posle toga, kaže Vesić, nastaviće se izgradnja auto-puta prema Crnoj Gori.

Dodao je i da se na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića projektuje brza saobraćajnica koja će spojiti Novu Varoš, Sjenicu i Dugu Poljanu.

"Time će Sjenica dobiti obilaznicu i čitav kraj će dobiti vezu za čitavom Srbijom, kao i Nova Varoš, Priboj i Prijepolje. To samo govori kako se naša zemlja razvija i da sada možemo da rešavamo probleme koji su ljudima bili životni, a ima ih mnogo na teritoriji čitave zemlje", zaključio je Vesić.
 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis