Biznis vesti

"Partnerstvo za budućnost": Potpisan sporazum o saradnji srpskih privrednika i privredne komore Guandonga

Komentari

Autor: Tanjug

14/04/2024

-

23:23

"Partnerstvo za budućnost": Potpisan sporazum o saradnji srpskih privrednika i privredne komore Guandonga
"Partnerstvo za budućnost": Potpisan sporazum o saradnji srpskih privrednika i privredne komore Guandonga - Copyright Tanjug/video/screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Konferencija "Partnerstvo za budućnost: Susret srpskih i kineskih privrednika", u organizaciji poslovnog kluba "Stena" održana je danas u Beogradu. 

Tom prilikom, potpisan je Sporazum o saradnji sa kineskom privrednom komorom regije Guandong, koji su potpisali predsednik poslovnog kluba "Stena" Aleksandar Bursać i predsednica Kantonalne privredne komore regije Guandong za Srbiju, Atena.

Tokom konferencije, srpski i kineski preduzetnici prezentovali su nove infrastrukturne projekte i projekte iz oblasti energetike, vredne više stotina miliona evra.

Konferencija je održana u saradnji sa Unijom poslodavaca Srbije i Asocijacijom kineskih privrednika, sa ciljem kontinuiranog jačanja tradicionalnog prijateljstva Kine i Srbije, te promovisanja poslovnih prilika i podsticanja bilateralne saradnje.

Predsednik i osnivač Biznis kluba ''Stena'' Aleksandar Bursać rekao je na otvaranju konferencije da je ona rezultat posvećenosti na jačanju ekonomskih veza Srbije i Kine.

Ambasador Kube u Beogradu Lejd Ernest Rodrigez Hernandez naveo je da Kuba ima dobre trgovinske veze sa Kinom i Srbijom, i podsetio da se ove godine na Kubi održava međunarodni sajam trgovine.

Ambasador Konga u Srbiji Džozep Kalala Mulamba istakao je partnerstvo Konga, Kine i Srbije.
Predsednik izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije Andreja Brkić rekao je da je Srbija aktivno radila kako bi privukla strane investitore i dodao da je u tim procesima svoj doprinos imala i Unija poslodavaca Srbije.

Predstavio je podatke vezane za saradnju Kine i Srbije, podsetivši da je spoljnotrgovinska razmena dve zemlje iznosila 6,09 milijardi dolara.

Naveo je da izvoz prehrambrenih proizvoda u Kinu predstavlja izvoznu šansu za Srbiju.

Predstavnici kineskih kompanija predstavili su svoje firme i buduće projekte koje će sprovesti u Srbiji.

Predstavljani su i projekti i mogućnosti investiranja u Srbiju, poput projekta kule Tempo tauer, Anđelković Parcele u Novom Sadu, Vinarije Probus, kompleksa Ist Gejt, Satelit Rizorts i ISTEP industrijske zone u Sremskoj Mitrovici.
 

Komentari (0)

Biznis