Biznis vesti

Više od polovine domaćinstava u martu ostvarilo popust na račun za struju: EPS saopštio ko je imao dodatne pogodnosti

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/04/2024

-

12:38

Više od polovine domaćinstava u martu ostvarilo popust na račun za struju: EPS saopštio ko je imao dodatne pogodnosti
Više od polovine domaćinstava u martu ostvarilo popust na račun za struju: EPS saopštio ko je imao dodatne pogodnosti - Copyright E-Stock/Konstantin Bajčetić, Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Popust za racionalnu potrošnju električne energije u martu ostvarilo je 1,8 miliona, odnosno 54 odsto domaćinstava, navodi se u saopštenju EPS-a, pa je tako mart bio mesec u kojem su građani bili najefikasniji u potrošnji struje.

Od početka oktobra 2023. do kraja marta ove godine, svakog meseca popust je ostvarilo više od polovine domaćinstava, a za ovih šest meseci "Elektroprivreda Srbije" je potrošačima obračunala popust od oko 9,3 milijarde dinara.

U izveštaju se takođe navodi da najveći popust od 40 odsto "Elektroprivreda Srbije" odobrila je za 24,7 odsto domaćinstava, odnosno 831.968 i taj broj domaćinstava u martu je uštedeo više od 30 odsto električne energije u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine.

Za 12,4 odsto korisnika, odnosno 418.806 domaćinstava, martovski račun je manji za 20 odsto.

EPS

 

Popust na računu za energiju od 25 odsto ima 6,2 odsto domaćinstava, za 5,6 odsto korisnika umanjen je račun za 30 odsto, dok je popust od 35 procenata ostvarilo pet odsto domaćinstava.

Na martovskim računima dodatni popust od pet odsto ostvarila su i domaćinstva koja su korišćenje električne energije u nižoj tarifi uvećala za pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Tu pogodnost ostvarila su 415.584 domaćinstva, odnosno 12odsto, ističe EPS.

Najviše su štedeli građani u Beogradu, Nišu, Šapcu, Smederevu, Vranju, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Sremskoj Mitrovici.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis