Biznis vesti

Predsednik Američke privredne komore u Srbiji otvorio treći Adria Summit: Od Adrija regiona do San Franciska

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/05/2024

-

09:36

Predsednik Američke privredne komore u Srbiji otvorio treći Adria Summit: Od Adrija regiona do San Franciska
Predsednik Američke privredne komore u Srbiji otvorio treći Adria Summit: Od Adrija regiona do San Franciska - Copyright Promo/Adria Summit

veličina teksta

Aa Aa

Treći Adria Summit zvanično je otvoren 8. maja u Kempinski Adriatic hotelu u Umagu.

Konferenciju su otvorili organizatori Dejan Tešić i Zoran Torbica, uz prisustvo Stefana Lazarevića, predsednika Američke privredne komore u Srbiji. Sa preko 80 predavača iz celog sveta Adria Summit se pozicionirao kao jedan od najznačajnijih događaja u oblasti tehnologije, digitalne trgovine, biznisa i inovacija. preko 400 učesnika iz 19 zemalja okupilo se u Istri gde će 2 dana diskutovati o Internet biznisu, digitalnoj trgovini, finansijama, internet pravu i digitalnoom marketingu, što svedoči o tome da Adria Summit postavlja visoke standarde i pruža nezamenljivu priliku za razmenu znanja i povezivanje.

Promo/Adria Summit

 

Ovogodišnji Adria Summit ima za cilj osnaživanje kompanija u regionu i otvaranje putovanja prema komorskom nastupu u SAD-u, s posebnim fokusom na San Francisku kao epicentru Internet industrije. Njegova važnost leži u stvaranju veza i prilika za kompanije koje žele da se probiju na globalno tržište. Tokom dva dana predavanja, u Kempinski Adriatic hotelu u Umagu i Kempinski Palace u Portorožu, učesnici će imati priliku da čuju sjajna predavanja, učestvuju u radionicama, te razmene ideje i iskustva sa vrhunskim stručnjacima iz različitih oblasti.

Promo/Adria Summit

 

"Inspirisan ciljem konferencije, želim da podelim sa vama jednu anegdotu. Kada sam u Americi ljudima opisivao Adrija region, rekli su mi da ih sve to podseća na Kaliforniju. Treba da gradimo ekonomske mostove i učimo jedni od drugih. Ta "evropska" Kalifornija znači inovaciju, zelenu ekonomiju i digitalnu transformaciju. To je način kako treba sebe pozicioniramo i kako treba da predstavljamo region drugima. Smatram da je to ključno za našu budućnost." rekao je Stefan Lazarević na otvaranju.

Promo/Adria Summit

 

Dejan Tešić je izjavio: "S obzirom na to da je veštačka inteligencija glavna tema ovogodišnje konferencije, mislio sam da umesto mene konferenciju otvori moj AI avatar. Tehnologija je napredovala toliko da je to moguće i verujem da bi taj AI avatar delovao interesantnije i mlađe od mene. Ipak, smatram da veštačka inteligencija ne može da zameni ovo naše okupljanje, druženje, kao ni dobru energiju među svima nama. Zahvaljujem svima što ste ovde."

Promo/Adria Summit

 

"Srce naše vizije je Adrija Poslovna Komora - simbol nade i prilike kako za poslovne ljude, tako i za studente. Ali naša misija ne zaustavlja se samo na poslovima. Želimo da osnažimo sledeće generacije lidera kroz obrazovanje. Pružanjem stipendija, praksi i mentorskih programa, težimo da prevaziđemo jaz između Adrija regiona i svetski priznatih univerziteta u San Francisku.", naglašava Zoran Torbica.

On dodaje: "U svetu obeleženom podelama, sposobnost da se udružimo, bez granica i ograničenja, je naša najveća snaga. Zajedno ćemo napisati sledeće poglavlje o Adrija regionu i San Francisku - poglavlje koje nije obeleženo podelama i nesuglasicama, već saradnjom. Zajedno ćemo stvoriti bolje sutra za buduće generacije."

Promo/Adria Summit

 

Adria Summit, vodeći događaj koji okuplja lidere e-trgovine, inovatore i preduzetnike iz celog regiona dešava se treću godinu zaredom. Održava se od 8. do 12. maja 2024, na dve lokacije - u Umagu u Hrvatskoj i u Portorožu u Sloveniji. Ceo program konferencije možete pogledati ovde

Komentari (0)

Biznis