Biznis vesti

Italijanska policija zaplenila 134 automobila "fijat": Na vratima italijanska zastava, a napravljeni u Maroku

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2024

-

23:10

Italijanska policija zaplenila 134 automobila "fijat": Na vratima italijanska zastava, a napravljeni u Maroku
Italijanska policija zaplenila 134 automobila "fijat": Na vratima italijanska zastava, a napravljeni u Maroku - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Italijanska fiskalna policija zaplenila je više od 130 "fijat" automobila uvezenih iz Maroka ove nedelje po osnovi da bi nalepnica sa bojama italijanske zastave na vratima vozila mogla dati lažnu indikaciju o zemlji proizvodnje, rekao je danas portparol kompanije Stelantis Italia.

On je potvrdio izveštaje lokalnih medija da je 134 "topolino" mini automobila u proizvodnji Stelantisovog "fijata" bilo privremeno zaplenjeno u italijanskoj luci Livorno po dolasku iz severnoafričke zemlje, gde su vozila napravljena.

Rekao je dizajn novog "topolina" osmišljen u Italiji, ali da je odluka o proizvodnji u Maroku doneta na početku projekta, prenosi Rojters.

Britanska agencija navodi da su Stelantis i italijanska desničarska vlada bili su sukobu oko odluke kompanije da proizvodi automobile u Maroku, a Rim je tvrdio da automobili koji se reklamiraju kao italijanski treba da budu domaće proizvodnje.

Prošlog meseca, Stelantisov "alfa romeo" saopštio je da će promeniti ime svog novog automobila iz ''milano'' u ''junior'', kako bi se okončao sukob s vladom, koja je kritikovala izbor italijanskog imena za vozilo proizvedeno u Poljskoj.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis