Biznis vesti

Turistička organizacija: Na Zlatiboru 25.000 gostiju dnevno

Komentari

Autor: Tanjug

27/08/2021

-

22:27

Turistička organizacija: Na Zlatiboru 25.000 gostiju dnevno
Turistička organizacija: Na Zlatiboru 25.000 gostiju dnevno - Copyright TO Zlatibor/Marko Cusin

veličina teksta

Aa Aa

Na Zlatiboru i dalje svakodnevno boravi do 25.000 turista, pa je i ove godine zadržao titulu najposećenije planine u Srbiji, saopšteno je iz Turističke organizacije Zlatibor.


U narednom periodu biće nastavljeni radovi na uređenju centra Zlatibora, kako bi posetioci na najlepši načn mogli da uživaju u svemu što ta planina nudi - nova zlatiborska promenada koja je povezala šetalište sa Kraljevim trgom jedno je od omiljenih mesta gostiju za šetnju i uživanje, navode iz Turističke organizacije.

Planirano je uređenje promenade od Kraljevog trga i zlatiborske pijace ka hotelu ''Tornik''.

“Na taj način će pešačkom zonom biti povezan veliki deo Zlatibora. Svi zaljubljenici u Zlatibor moći će da se šetaju promenadom od malog kružnog toga na početku šetališta, preko trga, do hotela Tornik, a onda da nastave ka stazi do spomenika na Šumatnom brdu, što je jedna od najlepših lokacija na Zlatiboru”, rekao je Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

TO Zlatibor/Marko Cusin

 

On je dodao da je i dalje je najveće interesovanje za vožnju zlatiborskom gondolom.Tokom letnjih meseci Zlatibor je bio pun turista, a prema rezervisanim kapacitetima u hotelskom i privatnom smeštaju, popunjenost će biti zadovoljavajuća i u septembru.


Svi turistički lokaliteti u okolini Zlatibora biće otvoreni za posetioce, a biće im na raspolaganju i svi sadržaji poput zabavnih parkova i adrenalinskih tura.

“I u septembru će biti kulturnih dešavanja - biće organizovane pozorišne predstave i bioskopske projekcije u Kulturnom centru, a u Galeriji će svakog meseca biti postavljena nova izložba”, poručuju iz TO Zlatibor.

Komentari (0)

Biznis