Biznis vesti

Nijedna vrsta ne umire sama: Telekom Srbija novom kampanjom ukazuje na važnost biološke raznovrsnosti

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2021

-

13:30

Nijedna vrsta ne umire sama: Telekom Srbija novom kampanjom ukazuje na važnost biološke raznovrsnosti
Nijedna vrsta ne umire sama - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Telekom Srbija pokrenula je kampanju "Nijedna vrsta ne umire sama" koja ukazuje na važnost zaštite biološke raznovrsnosti, kao jednog od ključnih uslova za očuvanje ekologije.

Prva faza kampanje posvećena je zaštiti ptica, jer su one, kako se dodaje u saopštenju, najbolji pokazatelj kvaliteta životne sredine.

Kampanja je rezultat višegodišnje podrške Telekoma Srbija udruženjima i stručnjacima koji kroz aktivne mere zaštite i uz primenu savremenih tehnologija mobilnih telekomunikacija u monitoringu ugroženih vrsta ptica, rade na poboljšavanju njihovih uslova života.

Direktorka Sektora za odnose s javnošću Telekoma Srbija Marija Bošković kaže da je ta kompanija, kao društveno odgovorna, svesna da je potrebno da se vodi računa, kako se navodi, o najvažnijoj mreži - mreži života.

"Ova decenija posvećena je očuvanju biološke raznovrsnosti i obnovi ekosistema. To je još jedan od razloga zašto smo odlučili da baš u ovom momentu pokrenemo ovu kampanju, iako već godinama dajemo svoj doprinos u zaštiti prirodnih vrednosti Srbije", rekla je Bošković.

Dodala je da iskustvo i stručnost partnera, koji u merama zaštite koriste i savremene tehnologije mobilnih telekomunikacija, omogućavaju da se efikasnije radi na stvaranju povoljnijih uslova za opstanak životinjskih vrsta.

Stručni saradnik Fondacije za zaštitu ptica grabljivica i zaposleni u Telekomu, inženjer Zoran Karić naglasio je da korišćenje savremene tehnologije, poput satelitske i radio telemetrije u monitoringu ugroženih vrsta ptica, otvara mogućnost da se ostvari velika efikasnost u primeni mera njihove aktivne zaštite i zaštite životne sredine uopšte.

Zaštitna lica kampanje su beloglavi sup, modrovrana, orao zmijar i sova i strogo su zaštićene i ugrožene vrste ptica čijoj aktivnoj zaštiti kompanija doprinosi kroz saradnju sa Fondacijom za zaštitu ptica grabljivica.

Takođe, Telekom Srbija sarađuje i sa Udruženjem građana "Jadovnik", prirodnjačkim društvom "Geom" i udruženjem ljubitelja prirode "Ripariom".

Kompaniji su se za podršku obratili ti zaštitari prirode, pa su te četiri navedene vrste ptica odabrane kao simboli zaštite i ostalih retkih i ugroženih vrsta, stoji u saopštenju.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis