Biznis vesti

Lučić: Rast prihoda i smanjenje zaduženosti Telekoma

Komentari

Autor: Večernje novosti, Tanjug

04/09/2021

-

10:18

Lučić: Rast prihoda i smanjenje zaduženosti Telekoma
Lučić: Rast prihoda i smanjenje zaduženosti Telekoma - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Značajno povećanje prihoda i profitabilnosti uz smanjenje zaduženosti i lidersku poziciju u svim kategorijama pokazuju da naša kompanija ima kapaciteta za dalje širenje u regionu, ocenio je danas generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić poslovne rezultate u prvoj polovini 2021. godine.

On je, u intervjuu za današnje "Večernje novosti", rekao da je Telekom zabeležio rekordan rast prihoda od devet posto u odnosu na 2020. godinu što je rast od preko četiri milijarde dinara.

Istakao je da je profit pre oporezivanja kompanije porastao je za 20 posto, a profit je više od četiri puta veći nego lane.

Kako je naveo i pored značajnih investicija obaveze Telekoma prema bankama za prvih pola meseci smanjene su za preko osam milijardi dinara.

Telekom Srbije je, prema RATEL-u prvu polovinu godine završio i kao prvi operater u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, kao i po broju internet i tv pretplatnika, naveo je on.

"I dalje imamo prirodan rast u broju korisnika mobilne telefonije, interneta i TV što pokazuje da će naše tržišno učešće i dalje rasti", rekao je Lučić.

Naveo je da je jedan od ciljeva dalje širenje u regionu, kao i da je Severna Makedonija perspektivno tržište gde će Telekom biti bitan telekomunikacioni igrač.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija

Komentari (0)

Biznis