Biznis vesti

"Srpski Davos" danas zvanično počinje, u fokusu tema "Svet posle kovida 19"

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2021

-

07:40

"Srpski Davos" danas zvanično počinje, u fokusu tema "Svet posle kovida 19"
"Srpski Davos" danas zvanično počinje, u fokusu tema "Svet posle kovida 19" - Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIC

veličina teksta

Aa Aa

Ovogodišnji, 28. po redu Kopaonik biznis forum (KBF) na kojem je glavna tema "Svet posle kovida 19 - novi izvori rasta u promenjenim uslovima poslovanja", počinje danas zvanično trodnevni rad.

Popularno nazvani "srpski Davos" će zvanično otvoriti predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović, nakon čega je predviđeno obraćanje guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković i ministra finansija Siniše Malog.

Zbog epidemiološke situacije u zemlji, KBF u organizaciji Saveza ekonomista Srbije, održava se ove godine u vrituelnom formatu i uz ograničeno prisustvo učesnika panela i predstavnika medija u beogradskom hotelu Metropol.

Prvog dana će biti održano šest panela, od kojih će na prvom medicinski stručnjaci diskutovati na temu pod nazivom "Sistem javnog zdravlja u Srbiji: Koliko je dovoljan?".

Ambasadori EU, SAD, Francuske, Italije i Nemačke u Srbiji biće učesnici drugog panela pod nazivom "EU, SAD i pandemija - naučene lekcije", nakon čega slede paneli o uticaju 4. industrijske revolucije na nova ekonomska pravila, o snaženju digitalne ekonomije u svetu posle kovida, javno-privatnim partnerstvima kao načinu za dostizanje održive digitalne ekonomije, i industriji osiguranja u pandemijskom okruženju.

Najavljeno je i obraćanje specijalnog gosta foruma, Branka Milanović, jednog od vodećih svetskih ekonomista današnjice, gostujućem profesoru u Centru za postdiplomske studije Univerziteta grada Njujorka (CUNY) i profesoru u Londonskoj školi ekonomije, koji će govoriti o globalnim nejednakostima u uslovima kovida.
 

Komentari (0)

Biznis