Biznis vesti

Četiri banke ukinule proviziju za donacije za hranu

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2021

-

19:59

Četiri banke ukinule proviziju za donacije za hranu
Banka - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Erste banka, Eurobanka, OTP banka i Rajfajzen banka oslobodile su bankarskih provizija sve uplate koje idu na namenski račun za donacije građana i kompanija za kupovinu hrane za najugroženije građane u udaljenim i ugroženim područjima.

Oslobađanje od bankarskih provizija realizovano je za fizička i pravna lica, kao i gotovinske i bezgotovinske uplate, dakle za sve grupe klijenata i sve načine plaćanja u tim bankama direktno na namenski račun Srpskog filantropskog foruma 340-11021022-90 do kraja 2021. godine.

Ukidanjem bankarskih provizija, četiri banke su još jednom podržale Nacionalni dan davanja kao i kampanju "Spasimo hranu, spasimo humanost", navodi se u saopštenju Koalicije za dobročinstvo i dodaje da je i AIK banka najavila da će se priključiti toj inicijativi.

Nacionalni dan davanja je ove godine posvećen donacijama hrane i podržan je kroz kampanju "Spasimo hranu, spasimo humanost", a građani se mogu uključiti i putem onlajn donacija na Donacije.rs, kao i slanjem SMS poruke na broj 4540.

Cena poruka se naplaćuje 100 dinara sa PDV-om i ista je za sve korisnike MTS-a, Telenor-a i A1 Srbija.

Sedam odsto stanovništva u Srbiji, odnosno skoro pola miliona, živi na granici apsolutnog siromaštva, dok se prema procenama u Srbiji dnevno baca dva miliona kilograma hrane.

Komentari (0)

Biznis