Biznis vesti

Brnabić: Započeli smo treću fazu transformacije - novi izvori rasta

Komentari

Autor: Tanjug

27/05/2021

-

15:16

Brnabić: Započeli smo treću fazu transformacije - novi izvori rasta
Brnabić: Započeli smo treću fazu transformacije - novi izvori rasta - Copyright FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas, na zatvaranju 28. Kopaonik biznis foruma, da sa daljom digitalnom transformacijom - "zelenom i biomedicinskom", možemo da se okrenemo sledećim velikim stvarima i novim izvorima rasta u post kovid vremenu, kao i da je Srbija započela treću fazu transformacije.

Brnabić je podsetila da je na prošlogodišnjem KBF rekla da je predložila da nova vlada započne treću fazu transformacije, u kojoj naša privreda dalji rast treba da bazira na novim tehnologijama za održivi razvoj.

I to, pre svega, na energetskoj tranziciji i zelenoj ekonomiji, kao i na digitalizaciji zdravstva i biomedicinskoj tehnologiji, navela je Branabić.

"Duboko verujem da su prilike pred nama čak višestruko veće i značajnije od onih koje smo do sada imali, te 2017. godine, kada smo ulazili u digtalizaciju i da će zelena i biotehnološka transformacija po svom obimu biti mnogo veća od digitalne transformacije koju upravo svedočimo", rekla je premijerka.

Kaže da je od oktobra, kada je dobila novi mandat za vođenje vlade, država krenula u treći talas transformacije i da je već dosta urađeno na zakonodavnom okviru, a pre svega za dalje promene u energetskoj tranziciji.

Brnabić je čestitala Savezu ekonomista na uspešnoj organizaiciji Kopaonik biznis foruma, koji je ove godine održan u hibridnom formatu sa centralnom temom "Svet posle kovida-19, novi izvori rasta u promenjenim uslovima poslovanja".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis