Biznis vesti

Predsednik opštine Nova Varoš: Rekonstrukcija puta podigla cene ara na Zlataru

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/11/2021

-

14:49

Predsednik opštine Nova Varoš: Rekonstrukcija puta podigla cene ara na Zlataru
Kokin Brod - Copyright MGSI, Đorđe Krstić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstvaTomislav Momirović posetio je Novu Varoš gde su u toku završni radovi na državnom putu, kao i projekat rehabilitacije saobraćajnice na deonici Kokin Brod - Pribojska Banja koji su započeti u septembru ove godine.

Ministar je u Novoj Varoši najavio investiciju izgradnje kružnog toka, na kojoj se početak radova očekuje početkom proleća, a završetak do kraja leta sledeće godine. 

Predsednik opštine Nova Varoš Radoslav Vasiljević istakao je da su po završetku puta kroz Novu Varoš cene ara na Zlataru drastično porasle kao i potražnja za placevima.

"Ovo nije samo državni put drugog reda koji spaja dve opštine, Sjenicu i Novu Varoš, ovo je novovaroška najduža ulica koja spaja Branoševac i centar Zlatara, prvu i drugu turističku zonu Zlatara. Od ovog puta zavisi ostanak naroda na našim prostorima", kazao je Vasiljević.

MGSI, Đorđe Krstić

 

Prilikom obilaska radova na deonici Kokin Brod-Pribojska Banja, Momirović je napomenuo da je ovaj put dobar primer kojim tempom teku radovi, kada predsednik Srbije da obećanje građanima Priboja i da će dinamika radova biti na najvišem nivou uprkos hladnijim vremenskim uslovima..

"Prisustvujemo i po ovim vremenskim uslovima kompletnoj rekonstrukciji puta od Priboja do Kokinog Broda, dužine 27 kilometara. Radi se i rekonstrukcija kolovozne konstrukcije, zaštita kosina, sanacija klizišta, i ovaj put je verovatno najvažniji put u ovom delu Srbije'', rekao je Momirović.

Ministar je dodao da su za sledeću godinu u budžetu ministarstva opredeljena dodatna sredstva za izgradnju značajnog broja lokalnih puteva, kao i da u okrugu Priboja počinje izgradnja puta od Bare-Kamena Gora dužine 9 kilometara i vrednosti oko 450 miliona dinara.

MGSI, Đorđe Krstić

 

Radovi na rekonstrukciji državnog puta Kokin Brod - Pribojska Banja počeli su početkom septembra i uključena su dva izvođača : „Novi Pazar put“ i „Putevi Užice“. Vrednost ugovorenih radova koje izvodi „Novi Pazar put“ je 282.200.000,00 dinara sa pdv-om u dužini od 5 kilometara . Vrednost ugovorenih radova koje izvodi preduzeće „Putevi Užice“ je oko 165.200.000,00 dinara sa pdv-om u dužini 3,6 kilometara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis