Društvo

Sneg na Zlatiboru i Zlataru: Turisti očekivali Miholjsko leto, a dočekala ih zima

Komentari

Autor: RINA

09/10/2021

-

16:05

Sneg na Zlatiboru i Zlataru: Turisti očekivali Miholjsko leto, a dočekala ih zima
Sneg na Zlatiboru i Zlataru: Turisti očekivali Miholjsko leto, a dočekala ih zima - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

 Usled niskih temperatura tokom noći kiša je u višim planinskim predelima u Zapadnoj Srbiji prešla u susnežicu u sneg. Obeleli su vrhovi na Zlatiboru i Zlataru, a snega je bilo i u naseljenim mestima, ali bez dužeg zadržavanja. 

"Očekivali smo miholjsko leto, ali smo dobili sneg. Na Zlatibor već godinama dolazimo u oktobru i ovo je prvi put da nas dočekaju snežne padavine. Nadamo se da će biti kratkog daha", rekao je za RINU turista Bojan Sekulić iz Novog Sada. 

Meštani sela podno planine Zlatar nisu iznenađeni lošim vremenskim uslovima, kažu da kod njih sneg nije padao samo tokom vrelih letnjih meseci. 

"Od jutros provejava, ali se još nije primio na tlu. Na Vodicama je obelelo, ali kasnije je sneg prešao u kišu. Kod nas se dešavalo da napada čak i za Đurđevdan", izjavio je Borivoje Ilić iz sela Negbine kod Nove Varoši. 

Svi putevi u Zapadnoj Srbiji su za sada prohodni, nema dužih zastoja u saobrćaju. Apeluje se na vozače da svoju vpžnju prilagode uslovima na putu, jer su kolovozi mokri i klizavi. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija