Biznis vesti

Prelazni režim za oporezivanje frilensera biće produžen

Komentari

Autor: Tanjug

16/11/2021

-

17:22

Prelazni režim za oporezivanje frilensera biće produžen
Prelazni režim za oporezivanje frilensera biće produžen - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Palati Srbije danas je održan sastanak Radne grupe za pripremu predloga kojim se rešava status frilensera, na kome je postignut dogovor o produženju prelaznog režima. Sa udruženjima frilensera dogovoreno je da će postojeći model oporezivanja nastaviti da se primenjuje do stupanja na snagu novih pravila, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Postignut je, samim tim, dogovor o produženju prelaznog režima, koji daje dodatni prostor i vremenski period za pripremu predloga nove regulative, u čijoj će pripremi učestvovati sve zainteresovane strane.

Kako se navodi, na sastanku je pokušano da se tačno definiše pojam "frilenser" i kako ga najjednostavnije prepoznati u domaćem zakonodavstvu. Takođe, bilo je reči i o zakonskoj regulativi ove delatnosti u zemljama Evropske unije, kao i u zemljama regiona.

Radnoj grupi priključeno je i treće udruženje frilensera, što znači da ovu radnu grupu sada sačinjavaju tri udruženja frilensera, kao i predstavnici vlade, Ministarstva finansija, Poreske uprave, Narodne banke Srbije i nevladinog sektora.

Sledeći sastanak Radne grupe za pripremu predloga kojim se rešava status frilensera zakazan je za petak, 26. novembar 2021. godine, navodi se u saopštenju.

Kako je predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar objasnio, to što će se važeći poreski tretman za frilensere poštovati i naredne godine, znači da neoporezivi mesečni prihod iznositi 530 evra, a ne 18.300 dinara.

Komentari (0)

Biznis