Biznis vesti

Lučić: Telekom će sigurno naplatiti štetu od Junajted grupe

Komentari

Autor: Euronews

02/06/2021

-

10:57

Lučić: Telekom će sigurno naplatiti štetu od Junajted grupe
Lučić: Telekom će sigurno naplatiti štetu od Junajted grupe - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić izjavio je danas da je Telekom postigao značajan uspeh i da su, uprkos pandemiji virusa korona, prihodi kompanije povećani za 4,4 odsto.

Lučić je gostujući na TV Pink u emisiji "Novo jutro" rekao da Telekom Srbija uspešno odbija napade konkurencije i nastavlja da razvija svoje poslovanje u dijaspori pa će poslovnice, uz osam u Austriji, sada imati i u Nemačkoj.

Prema njegovim rečima, situacija 2018. godine bila je takva da je Telekom imao zanemarljivo malo učešće na tržištu, što se preokrenulo.

"Onaj ko je držao monopol, a to je SBB, sada mora da se suoči sa ozbiljnom konkurencijom", rekao je Lučić.

On je ocenio da se Junajted grupa ponaša nelojalno na tržištu i da zloupotrebljava slobodu medija.

Tužbe protiv Junajted grupe

Telekom Srbija je, dodao je Lučić, tužbe za naknadu štete protiv Junajted grupe podneo u Srbiji i Švajcarskoj.

"Sigurni smo da ćemo uspeti da štetu naplatimo", istakao je on.

Naveo je da ta grupa svoje TV kanale ne daje drugima, kao što to radi Telekom Srbija.

"Oni svoje kanale ne daju drugim kablovskim opetaterima, konkurenciji, kao što smo mi. Bilo koje tržišno uzimanje korisnika, oni predstavljaju kao napad na slobodu medija. I druga važna razlika, za razliku od njih, mi sve poreze plaćamo u Srbiji", kaže Lučić i precizirao: 

"I mi i oni zarađujemo od korisnika. Mi sve poreze plaćamo u Srbiji, a oni poreski optimizuju bilanse da što manje poreza i naknada plate u Srbiji. To je nelojalna konkurencija s njhove strane", rekao je generalni direktor Telekoma.

Telekom lider u svim uslugama

Lučić je ocenio da je Telekom Srbija lider u svim vrstama usluga, i da odatle potiče nervoza Junajted grupe.

Dodao je i da Telekom Srbija nastavlja da razvija svoje poslovanje u dijaspori i da do sada ima osam poslovnica u Austriji, od čega četiri u Beču.

Tanjug/Telekom Srbija

Telekom uvećao prihode

Kako je najavio, ovog meseca Telekom Srbija otvoriti poslovnicu u nemačkom gradu Frankfurtu. Prema njegovim rečima, Telekom uprkos svemu beleži uspehe i prihodi su povećani. 

"Korona jeste uticala na neke prihode, recimo roming, ali bez obzira na to mi smo povećali prihode za 4,4 odsto. Prihodi su 138 milijardi dinara, što je ozbiljna cifra", rekao je Lučić.

Od aprila Apolon ima 67.000 korisnika

Naveo je i da je izuzetno zadovoljan rezultatom nove platforme Apolon, koju je opisao kao vrstu balkanskog Netfliksa i koja od aprila ima 67.000 korisnika.

Istakao je da postoji izuzetno veliki odziv na akciju afirmacije interneta gde je paket u prvoj godini koštao jedan dinar.

Lučić je naveo da Arenu sport koristi 3,2 miliona domaćinstava od Slovenije do Makedonije i da je ta televizija regionalni lider. Naveo je da je u poslednje dve godine kvalitet Arene podignut uvođenjem španske, portugalske i NBA lige.

"Ambiciozni smo da nabavimo nove lige i budemo najkvalitetniji sportski kanal na prostoru zemalja bivše Jugoslavije", rekao je on.

Dodao je da se ne plaši agresivnih napada Junajted grupe jer je reč o starim metodama plašenja i upućivanja poruke drugima.

"Moram da kažem da se ne plašim agresivnih napada Junajted grupe koji su ciljaju našu kompaniju i mene lično. To su stari metodi. Nije prvi put, a ni zadnji, da oni manipulišu mojim izjavama. Sve to može da se objasni njihovim lošim rezultatima, ne samo u Srbiji nego i na drugim tržištima", rekao je Lučić.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija. 

Komentari (0)

Biznis