Biznis vesti

Preporuka Vlade: Bez poskupljenja struje za privredu do 30. juna 2022. godine

Komentari

Autor: Tanjug

29/12/2021

-

18:40

Preporuka Vlade: Bez poskupljenja struje za privredu do 30. juna 2022. godine
Preporuka Vlade: Bez poskupljenja struje za privredu do 30. juna 2022. godine - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlada je na današnjoj sednici usvojila zaključak kojim se preporučuje EPS-u da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu (privredi), ugovore o snabdevanju električnom energijom za snabdevanje zaključuje po jedinstvenoj nepromenjenoj ceni od 75 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja do 30. juna 2022. godine, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu privrede.

Takođe, preporučeno je da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu koji imaju zaključene ugovore, a kojima je ugovorena cena viša od navedene cene, ponude izmenu ugovora u pogledu cene i perioda važenja sa važenjem od 1. januara 2022. godine, objavilo je ministarstvo.

Ukoliko kupcima električne energije na komercijalnom tržištu ugovor ističe u periodu do 30 juna, preporučeno je EPS-u da te ugovore zaključuje po jedinstvenoj ceni od 75 evra/MWh bez PDV za snabdevanje do 30. juna.

Pored toga, usvojen je zaključak u vezi s rezervnim snabdevanjem kojim je preporučeno EPS-u da krajnjim kupcima električne energije koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, da rezervno snabdevanje nakon 1. januara 2022. obavlja po ceni od 97,50 EUR/MWh bez PDV-a.

Takođe, usvojen je zaključak koji se odnosi na Odbrambenu industriju Srbije i preporučeno je EPS-u da kupcima električne energije - pravnim licima koja su nosioci odbrambenih tehnologija i članovi grupacije Odbrambena industrija Srbije ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 68 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja od 1. januara do 30. juna 2022. godine.

EPS-u je preporučeno da kupcima električne energije - pravnim licima koja su nosioci bazičnih tehnologija i članovi grupacije Odbrambena industrija Srbije ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 68 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja od 1. januara do 30. juna 2022. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis