Biznis vesti

Putin naložio vladi: Razmotrite zatvaranje rizičnih rudnika uglja

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2022

-

16:21

Putin naložio vladi: Razmotrite zatvaranje rizičnih rudnika uglja
Vladimir Putin - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je vladi da razmotri trajno zatvaranje rudnika uglja sa visokim rizikom od nesreća, pokazuje dokument o predsedničkim instrukcijama sa sastanka o situaciji u regionu uglja Kuzbas, koji je objavljen danas na veb sajtu Kremlja.

Sastanak je održan u decembru, nakon novembarske nesreće u rudniku uglja Listvjažnaja u Kemerovskoj oblasti, u kojoj je poginula 51 osoba, uključujući pet spasilaca, prenosi Tass.

Ruska agencija dodaje da su pokrenuta dva krivična postupka zbog nepoštovanja bezbednosnih standarda i nemara koji su uzrokovali pogibiju rudara u tom rudniku.

"Preduzeti neophodne mere (na osnovu rezultata razgovora sa sindikatima i drugim zainteresovanim organizacijama) koje će omogućiti dosledno zatvaranje rudnika uglja sa visokim rizikom od havarije (uzimajući u obzir analizu o efektima deaktiviranja rudnika na privrednu i društvenu sferu)", navodi se u dokumentu s predsedničkim instrukcijama.

Ruskoj vladi je takođe naloženo da do 1. maja ove godine razmotri pitanja za unapređenje bezbednosti u rudarskoj industriji i poboljšanje uslova rada u rudnicima uglja, piše u dokumentu, prenosi prenosi Tass. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis