Biznis vesti

Centralna banka Rusije o isključenju iz SWIFT: Spremni smo za svaki scenario, banke u zemlji rade normalno

Komentari

Autor: Tass / Tanjug

27/02/2022

-

12:53

Centralna banka Rusije o isključenju iz SWIFT: Spremni smo za svaki scenario, banke u zemlji rade normalno
Centralna banka Rusije o isključenju iz SWIFT: Spremni smo za svaki scenario, banke u zemlji rade normalno - Copyright EPA/YURI KOCHETKOV

veličina teksta

Aa Aa

Centralna banka Rusije saopštila je danas da ima sve neophodne resurse i instrumente da održi finansijsku stabilnost i obezbedi neprekidan rad finansijskog sektora, a povodom najave da će određene ruske banke biti isključene iz globalnog međubankarskog sistema SWIFT.

"Banka Rusije će bankama neprekidno obezbeđivati gotovinsku i bezgotovinsku likvidnost u rubljama. Repo aukcija finog podešavanja će biti sprovedena neograničeno u ponedeljak, i svi zahtevi banaka biće u potpunosti zadovoljeni", saopštio je ruski monetarni regulator, prenosi Tas s.

Banka Rusije je, takođe, navela da njen sistem za razmenu finansijskih poruka o transakcijama obezbeđuje prenos finansijskih poruka unutar Rusije u bilo kakvom scenariju. Iz ruske centralne banke su dodali da su "sva sredstva klijenata na računima sigurna i dostupna u svakom trenutku".

"Bankarske usluge se pružaju normalno. Bankarske kartice svih banaka na teritoriji Rusije nastavljaju da funkcionišu normalno", piše u saopštenju Banke Rusije, navodi agencija Tas s.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen saopštila je sinoć da su SAD, Francuska, Nemačka, Italija, Kanada i Velika Britanija odlučile da uvedu dodatne sankcije protiv Moskve, uključujući i isključivanje određenog broja ruskih banaka iz SWIFT, globalnog međubankarskog sistema obaveštavanja o transakcijama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis