Biznis vesti

Srbija završila isporuku 300.000 tona hrane zemljama Afrike

Komentari

Autor: Tanjug

30/04/2022

-

16:01

Srbija završila isporuku 300.000 tona hrane zemljama Afrike
Srbija završila isporuku 300.000 tona hrane zemljama Afrike - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Isporukom 40.000 tona prehrambenih proizvoda Centralnoafričkoj Republici, u celini je realizovana prošlogodišnja inicijativa predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije o pomoći u hrani prijateljskim državama i narodima afričkog kontintenta.

Kako se navodi u saopštenju, od januara do aprila ove godine, prehrambeni proizvodi kao što su testenine, so, ulje, šećer, u ukupnim količinama od više od 300.000 tona, isporučeni su u prijateljske države Zimbabve, Madagaskar, Esvatini, Uniju Komora, Lesoto, Centralnoafričku Republiku i Liban.

Humanitarni karakter i značaj ovih donacija Republike Srbije posebno je apostrofiran rastućim cenama hrane na međunarodnom tržištu i uvećanim globalnim rizicima od nestašica.

Pomoć u prehrambenim proizvodima - zajedno sa prethodno realizovanim donacijama vakcina prijateljima u Angoli, Keniji, Ugandi, Zimbabveu, Ekvatorijalnoj Gvineji, Namibiji, Tunisu, Libanu i Iranu - potvrđuju suštinsko opredeljenje Srbije da razvija sveobuhvatne odnose sa državama Afrike i Bliskog istoka na temelju ravnopravnosti, uzajamnog uvažavanja i prijateljske saradnje.

Ovim donacijama Srbija se još jednom afirmisala kao država koja vodi politiku mira, međunarodne solidarnosti, i principijelnog poštovanja međunarodnog prava, navadeno je u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis