Biznis vesti

Mask privremeno odložio kupovinu Tvitera, čeka izveštaj o broju lažnih naloga na platformi

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2022

-

14:06

Mask privremeno odložio kupovinu Tvitera, čeka izveštaj o broju lažnih naloga na platformi
Mask privremeno odložio kupovinu Tvitera, čeka izveštaj o broju lažnih naloga na platformi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Milijarder Ilon Mask saopštio je danas da je privremeno odložio kupovinu kompanije Tviter za 44 milijarde dolara, dok ne dobije više informacija o tome koliko lažnih ili neželjenih naloga ima na toj društvenoj mreži.

Tviter je ranije ovog meseca procenio da su lažni ili spam nalozi činili u prvom kvartalu manje od 5 odsto od njegovih 229 miliona dnevno aktivnih korisnika, preneo je Rojters.

"Ugovor o Tviteru je privremeno odložen dok se čekaju detalji koji podupiru računicu da spam/lažni nalozi zaista predstavljaju manje od 5 odsto korisnika", napisao je Mask danas na Tviteru.

Akcije ove društvene mreže su nakon njegovog tvita pale za 17,7 odsto na 37,10 dolara na trgovanju pre otvaranja Njujorške berze, što je njihov najniži nivo od kada je Mask početkom aprila ovjavio da je kupio 9 odsto udela u Tviteru i nakon toga dao "najbolju i konačnu" ponudu za kompletno preuzimanje te kompanije po ceni od 54,20 dolara po akciji.

Procenjena verovatnoća da će kupoprodajni ugovor biti zaključen po ponuđenoj ceni pala je ispod 50 odsto prvi put u utorak, kada su akcije Tvitera pale ispod 46,75 dolara.

Mask, najbogatiji čovek na svetu, rekao je da će jedan od njegovih prioriteta nakon preuzimanja Tvitera biti uklanjanje "spam botova" sa platforme.

Iz Tvitera nisu odmah odgovorili na zahtev Rojtersa za komentarom povodom današnje Maskove poruke, a ni u njegovoj kompaniji "Tesla" nisu bili dostupni za komentar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis