Biznis vesti

Beograd dobija novi simol grada – tri kule na Bežanijskoj Kosi

Komentari

Autor: Promo

19/05/2022

-

14:51

Beograd dobija novi simol grada – tri kule na Bežanijskoj Kosi
Promo - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Prestonica Srbije uskoro će dobiti novi simbol Grada. Na ulasku u Beograd kod autoputa E75 biće izgrađene tri kule Tempo Tower na Bežanijskoj kosi, u Ulici Partizanske avijacije.

Finansiran od strane privatnih investitora koji su vlasnici zemljišta, projekat Tempo Tower je plod isključivo domaće pameti i struke. Na njemu će raditi naše arhitekte, urbanisti i građevinski stručnjaci i biće realizovan u skladu sa svim važećim propisima i procedurama.

U planiranju ovog projekta posebno je vođeno računa da novi simbol Beograda ne ugrozi ekološke, saobraćajne i socijalne potrebe prostora i građana na Bežanijskoj kosi.

Kako bi se sprečile gužve predviđena je izgradnja tri nove saobraćajnice i povezivanje saobraćajnica koje do sada nisu bile u funkciji. Tako da kada projekat bude završen saobraćajnih gužvi u ovom delu Bežanijske kose neće biti.

Dodatno, biće izgrađena i pasarela za pešake i bicikliste preko autoputa koja će povezati Sportski centar "11. april" sa drugim sportskim sadržajima na Bežanijskoj kosi.

Promo

 

Poštujući lokalnu zajednicu čiji smo deo i vodeći računa o ekologiji, na lokaciji Tempo Tower procenat zelenih površina biće povećan čak 30 puta u odnosu na danas. Nijedno drvo neće biti posečeno zbog izgradnje novog simbola Beograda, već će naprotiv ovaj deo grada dobiti nove zelene površine.

Kao odgovorni investitori, komunalna infrastruktura koja je predviđena za novi simbol Beograda biće veća i obimnija od standarda koje propisuju gradske institucije, upravo da bi lokalna zajednica čitave Bežanijske kose imala korist.

Tempo Tower doneće velike koristi ne samo lokalnoj zajednici, već i Beogradu i Srbiji. Grad će dobiti desetine miliona evra na ime uređenja građevinskog zemljišta, a Srbija od poreza nekoliko puta više. A stanovnici Bežanijske kose imaće korist kako od novih sadržaja, kao i od rasta cena nekretnina koje će biti značajno više kada se izgradi Tempo Tower.

Svesni smo činjenice da svi veliki infrastrukturni projekti izazivaju podozrenje kod određenog broja građana. Ponekad iz opravdanih razloga, ali ponekad i iz ličnih interesa pojedinaca. Takvih reakcija ljudi je bilo od izgradnje Ajfelovog tornja u Parizu 1889, sve do Beograda na vodi i biće ih i dalje. Ali na kraju danas svedočimo da svi građani uživaju u pogodnostima velikih projekata. Tako će biti i za Tempo Tower.

Upravo zato Tempo Tower se zahvaljuje svim građanima koji su tokom uvida u plansku dokumentaciju podneli predloge i sugestije na projekat izgradnje novog simbola Beograda. Uvereni smo da smo na ovom putu zajedno i da želimo isto – još bolju i lepšu Bežanijsku kosu dostojnu standarda života 21. veka. Otvoreni smo za sve sugestije i predloge koje mogu da poboljšaju projekat Tempo Tower na dobrobit svih.

Komentari (0)

Biznis