Biznis vesti

Prodata fabrika "Sloboda aparati" iz Čačka

Komentari

Autor: Tanjug

27/05/2022

-

12:11

Prodata fabrika "Sloboda aparati" iz Čačka
Prodata fabrika "Sloboda aparati" iz Čačka - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fabrika "Sloboda aparati”, koja je proizvodila uređaje za domaćinstvo, prodata je kao pravno lice, na javnom nadmetanju u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu, koja je do sada upravljala ovim dužnikom.

Po ceni od 390 miliona dinara, vlasnik ove nekadašnje fabrike kućnih aparata, postao je tročlani konzorcijum, koga čine DOO za proizvodnju, trgovinu i usluge "Evropa CBA” iz Čačka, kao predstavnik konzorcijuma, "Kit komerc” DOO iz Beograda i "Trgojug” DOO za trgovinu i posredovanje, prenosi Glas zapadne Srbije.

Predmet prodaje bilo je 15 objekata, fabričkih hala i poslovnih zgrada, koje su ili u mešovitoj svojini stečajnog dužnika ili s pravom državnine ili kao vanknjižno vlasništvo.

Na prodaji su bile i oprema i zalihe na lokaciji u Ljubiću, vozila i potraživanja po osnovu otkupa 16 stanova u društvenoj svojini.

Privatizacija "Sloboda aparata” započeta je 2005. godine i nikada nije sprovedena. Pogoni su zatvoreni 2008. godine, a 2018. Privredni sud u Čačku, proglasio je bankrotstvo preduzeća.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis