Biznis vesti

Bloomberg Adria predstavljena biznis zajednici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/06/2022

-

13:46

Bloomberg Adria predstavljena biznis zajednici
Bloomberg Adria/Peđa Milosavljević - Copyright Bloomberg Adria/Peđa Milosavljević

veličina teksta

Aa Aa

Bloomberg Adria, kao prva multiplatformska mreža za poslovne vesti u jugoistočnoj Evropi predstavljena je biznis zajednici u Beogradu. Bloomberg Adria poslovaće po licenci svetskog poslovnog lidera u oblasti medija, prestižnog brenda Bloomberg. Više od 130 novinara, analitičara, finansijskih i drugih stručnjaka objavljivaće poslovne i finansijske vesti i analize, u redakcijama u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Skoplju i Sarajevu.

Bloomberg Adria će koristiti snagu 2.700 novinara i analitičara iz Bloomberg News iz 120 zemalja i stvoriti izvor vesti koji će kombinovati lokalno izveštavanje sa opsežnim pokrivanjem privreda i tržišta širom sveta. Sastojaće se od prevedenog Bloomberg News sadržaja, kao i sopstvenih izveštaja, proizvedenih u specijalizovanim uredničkim centrima u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu i Skoplju.

"Ovaj region se zaista brzo razvija i veoma nam je drago što sa lokalnim partnerom delimo posvećenost ka nezavisnom novinarstvu i produkciji pouzdanog sadržaja zasnovanog na podacima“, rekao je Constantin Cotzias, direktor Blooberg LP za Evropu i dodao: "Bloomberg Adria će pružati vrhunske, globalne poslovne vesti koje će regionalnoj zajednici pomoći da ostanu informisani putem TV, digitalnih, mobilnih i društvenih platformi"

Bloomberg Adria

 

Bloomberg Adria je medijska platforma koja će donosiocima odluka pružati pravovremene vesti, analize i saznanja o poslovanju, finansijama, tehnologiji, klimatskim promenama, i još mnogo toga.

"Naš region je mali i zato je izuzetno važno da se zajedno razvijamo i podržavamo kako bismo mogli da rastemo u skladu sa potencijalima koje imamo. Dostupnost tačnih informacija i razmena informacija na regionalnom nivou iz pouzdanih, nezavisnih izvora nikada nije bila važnija.“, istakla je Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije i dodala: „Bloomberg Adria je multimedijalna platforma koja će svojim kredibilitetom i kvalitetnim informisanjem doprineti razvoju budućih investicija i ekonomskom rastu naše zemlje i regiona.“

Bloomberg Adria

 

Kompanija Telekom Srbija ove godine ponosno obeležava 25 godina postojanja i trenutno broji preko 11 miliona korisnika. Kao medijski lider koji uspešno posluje u svim zemljama bivše Jugoslavije kroz kanale Arena Channels Group i kao telekomunikacioni operator, Telekom Srbija se pokazao kao pouzdan partner najvećim telekomunikacionim i medijskim brendovima.

"Veoma smo ponosni što smo se pridružili projektu Bloomberg Adria u ovom poduhvatu koji će pomoći da publika širom jugoistočne Evrope dobije relevantne, pouzdane informacije. Uticaj ove platforme ide i daleko dalje od toga. Ona će biti u stanju da osnažuje lidere da donose odluke zasnovane isključivo na činjenicama“, zaključio je Vladimir Lučić,  generalni direktor kompanije Telekom Srbija. 

Bloomberg Adria

 

Bloomberg Media je vodeći, globalni multiplatformski brend koji donosiocima odluka pruža pravovremene vesti, analize i saznanja o poslovanju, finansijama, tehnologiji, klimatskim promenama, politici i još mnogo toga. Redakcija broji preko 2.700 novinara i analitičara i dopire do uticajne publike širom sveta na svim platformama, kao što su digitalne, društvene, TV, radijske, štampane kao i događaji uživo. Bloomberg Media je deo Bloomberg LP -a. Posetite bloombergmedia.com za više informacija.

O Mtel Swiss

Mtel Swiss je deo Mtel grupe, u vlasništvu Arena Channels Group i Telekoma Srbija. Mtel Swiss sarađuje sa globalnim medijskim kompanijama i distribuira njihov sadržaj velikim emiterima, kanalima i platformama.

O Telekomu Srbija

Telekom Srbija je lider na tržištu telekomunikacija u Srbiji i pruža jedinstveno i integrisano korisničko iskustvo. Sa raznovrsnim portfolijem telekomunikacionih usluga i direktnim poslovanjem u nekoliko zemalja u regionu, svoje usluge pruža za više od 10 miliona korisnika, dok je globalno prisutan kroz prodaju televizijskih usluga širom sveta. Kompanija je izgradila sopstvene kapacitete u oblasti proizvodnje i distribucije ekskluzivnih TV serija, filmova i vrhunskih sportskih sadržaja. Preko ekskluzivnog partnerstva sa Euronews-om, Telekom Srbija je nedavno pokrenula informativni kanal Euronews Srbjia. Telekom Srbija je partner i emiter Lige šampiona, Lige Evrope, italijanske Serije A i španske La Lige, NBA, a od 2022. i engleske Premijer lige.

 

Komentari (0)

Biznis