Biznis vesti

Nova ruska verzija Mekdonaldsa predstavila svoj logo

Komentari

Autor: Skaj njuz, BBC

10/06/2022

-

10:45

Nova ruska verzija Mekdonaldsa predstavila svoj logo
Nova ruska verzija Mekdonaldsa predstavila svoj logo - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

Lanac brze hrane koji će zameniti Mekdolands u Rusiji predstavio je svoj novi logo uoči ponovnog otvaranja restorana u nedelju. Novi brend uključuje krug i dve linije kao prikaz hamburgera i pomfrita koji se nalaze na zelenoj pozadini.

Upravljanje bivšim Mekdoaldsom preuzela je kompanija Sistem PVO i to odmah nakon što je ameirčka firma otišla iz Rusije. Lanac će raditi pod novim imenom, koje još nije dobilo odobrenje, a takođe se sprema i novo ime menija, piše Skaj njuz.

Tanjug/AP Photo

 

"Zelena pozadina logotipa simobolizuje kvalitet proizvoda i usluga na koje su naši gosti navikli", rekla je portparol kompanije Sistema.

Navodi se da bi moguće opcije mogle da uključuju imena kao što su "Tot Sami", što u prevodi znači "isti", i "Svobodanija kasa" što znači "slobodna kasa", piše Moksva Tajms. 

Mekdonalds je privremeno zaustavio poslovanje u Rusiji u martu, dve nedelje nakon što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu. Prošlog meseca su objavili da napuštaju Rusiji zbog "humanitarne krize" i "nepredvidivog okruženja" koje je izvazvano ratom. 

BBC navodi da se govori o tome da će Aleksandar Govor, koji je upravljao američkom kompanijom u 25 restorana u Sibiru, preuzeti nove restorane. Prema sporazumu, Mekdonalds je rekao da će zadržati svoj zaštitini znak u Rusiji, a takođe ima mogućnost da otkupi svoje restorane u roku od 15 dana. 

Inače, gigant brze hrane, u Rusiji je radio više od 30 godina. Prvi restoran je otvoren u Moskvi 1990. godine i to se smatralo ključnim momentom u otvaranju privrede Sovjetskog Saveza jer se Hladni rat bližio kraju.

Komentari (0)

Biznis