Biznis vesti

Skupština NIS-a imenovala 11 članova odbora direktora

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/07/2022

-

10:02

Skupština NIS-a imenovala 11 članova odbora direktora
Skupština NIS-a imenovala 11 članova odbora direktora - Copyright Tanjug/Pres Služba NIS-a

veličina teksta

Aa Aa

Skupština Naftne industrije Srbije AD imenovala na redovnoj sednici 11 članova Odbora direktora, objavljeno je na internet stranici te kompanije.

Za članove odbora direktora NIS imenovani su Vadim Jakovljev, Pavel Oderov, Anatolij Černer, Aleksej Jankevič, Kiril Tjurdenjev i Vsevolod Vorobjov.

Na istu funkciju imenovani su i Dragutin Matanović, Dejan Radenković i Danica Drašković. Dok su za nezavisne članove Odbora direktora imenovani Olga Visocka i Aleksandar Čepurin.

Skupština je između ostalog, donela odluke o isplati dividendi akcionarima za 2021. godinu i imenovanju članova Odbora direktora za naredni mandatni period.

Na osnovu Odluke o raspodeli dobiti za 2021. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti NIS a.d. Novi Sad će akcionarima na ime dividende isplatiti 5.782.121.784 dinara.

NIS dividende redovno isplaćuje od 2013. godine, a do sada je akcionarima isplaćeno više od 60 milijardi dinara. Pravo na dividendu imaju svi akcionari NIS a.d. Novi Sad koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na 19. jun 2022. godine, odnosno na Dan

akcionara XIV redovne sednice Skupštine akcionara.

Dan i postupak isplate dividende akcionarima odrediće Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad.

Za revizora Finansijskih izveštaja i Konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2022.
godinu izabrano je društvo FinExpertiza d.o.o. Beograd.

Komentari (0)

Biznis