Biznis vesti

Inicijalna ponuda prvog srpskog digitalnog tokena FIN završena uspešno - prodato 20.527 tokena

Komentari

Autor: Tanjug

02/07/2022

-

11:34

Inicijalna ponuda prvog srpskog digitalnog tokena FIN završena uspešno - prodato 20.527 tokena
Inicijalna ponuda prvog srpskog digitalnog tokena FIN završena uspešno - prodato 20.527 tokena - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Inicijalna ponuda prvog srpskog digitalnog tokena FIN završena je uspešno jer je prodato 20.527 tokena ukupne vrednosti preko 20,5 miliona dinara, navodi za Tanjug domaća startap kompanija Finspot čiji je token proizvod.

U inicijalnoj ponudi koja je završena 28. juna u ponoć prodato je 58,23 posto ukupnog iznosa ponude, čime je prag uspešnosti premašen za gotovo 75 posto, saopštio je Finspot.

"Sa velikim zadovoljstvom imamo priliku da čestitamo svima koji su verovali u naš projekat i koji su bili spremni da ulože u FIN. Svi zajedno smo pokazali da je srpsko tržište spremno i zainteresovano za uvođenje inovacija u svetu finansija i da prepoznaje prave prilike koje su sada i kod nas počele da se pojavljuju", rekao je direktor kompanije Finspot Davor Papac.

Iako je ponuda završena, zainteresovani će i dalje moći da kupe FIN tokene putem Finspot platforme, a proces je moguće započeti jednostavnim otvaranjem naloga na linku koji je dostupan na internetu.

Početkom juna Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije odobrila je Finspotu objavljivanje belog papira za inicijalnu ponudu 35.250 Finspot faktoring tokena, nominalne vrednosti 1.000 dinara i ukupne vrednosti emisije 35,25 miliona dinara.

Finspot kao finteć kompanija sa licencom za faktoring Ministarstva finansija Republike Srbije posluje na domaćem tržištu od januara 2021. godine, i za to vreme pomogla je velikom broju mikro, malih i srednjih preduzeća u prevazilaženju izazova likvidnosti pružajući mogućnost finansiranja nedospelih faktura u kratkom roku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis