Biznis vesti

RGZ će u narednom periodu raspisati konkurs za 186 radnih mesta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/07/2022

-

17:23

RGZ će u narednom periodu raspisati konkurs za 186 radnih mesta
RGZ će u narednom periodu raspisati konkurs za 186 radnih mesta - Copyright TANJUG/REPUBLICKI GEODETSKI ZAVOD/ODNOSI S JAVNOSCU

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije dala je saglasnost Republičkom geodetskom Zavodu (RGZ) da otvori konkurs za stalno zapošljavanje stručnih kadrova, objavljeno je na sajtu RGZ. 

Kako navode, konkurs će biti oglašen za 113 lica sa visokom i višom stručnom spremom i biće prilika za mnoge mlade inženjere geodezije, informatike i diplomirane pravnike da konkurišu za radna mesta u državnoj instituciji koja je lider na polju digitalizacije, a u svom fokusu ima građane i privredu kojima je na usluzi. 

"Na konkursu će biti oglašeno i 71 mesto sa srednjom stručnom spremom i dva radna mesta sa nižom stručnom spremom", navode iz RGZ-a.

Kako kažu, od 2018. godine ova institucija svake godine je sprovodila konkurse za zapošljavanje i primila u stalni radni odnos 680 mladih stručnjaka iz različitih stručnih i tehničkih oblasti i na taj način smanjila prosečnu starost svojih zaposlenih, sa čak 55 na 46 godina. 

Iz RGZ-a dalje navode da je podmlađivanjem kadra Republički geodetski zavod obezbedio transfer znanja i iskustva sa starijih kolega na mlađe i obezbedio kadar sa višim stepenom informatičkih znanja.

"Sa novim konkursom Republički geodetski zavod očekuje da ostvari značajno pojačanje kadrova u službama za katastar nepokretnosti i na taj način efikasnije i brže odgovori na sve zahteve građana", navodi se u saopštenju.

TANJUG/REPUBLICKI GEODETSKI ZAVOD/ODNOSI S JAVNOSCU

 

Inače, Republički geodetski zavod oglasiće konkurs na veb sajtu RGZ-a, Službe za upravljanje kadrovima i Nacionalne službe za zapošljavanje. Navode da će "konkurs će biti izvanredna prilika za razvoj karijere za sve kandidate koji žele da kroz konkursni proces pokažu svoja stručna znanja i kompetencije. Svaki kandidat koji iskaže interesovanje da se priključi RGZ-u imaće priliku da u procesu testiranja dobije objektivnu ocenu svojih sposobnosti i znanja".

O toku konkursa svi kandidati će biti blagovremeno obaveštavani na sajtu, a kako navode, republički geodetski zavod će i u buduće voditi računa da unapredi kadrovska rešenja kroz javne i interne konkurse koji daju mogućnost za napredovanje najboljim kandidatima.

Odlukama UNGGIM-а i Vlade Srbije ukazano poverenje RGZ-u

Takođe, RGZ saopštava da je organizacija Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama za Evropu (UNGGIM) izabrala predstavnika Republike Srbije v.d. pomoćnika direktora Republičkog geodetskog zavoda Darka Vučetića za člana izvršnog odbora za Evropu na devetom zasedanju Komiteta ovog tela.

Ovo je novo međunarodno priznanje iz UNGGIM-a za Republički geodetski zavod, imajući u vidu da je direktor RGZ-a mr Borko Drašković član svetskog komiteta UNGGIM.

"Činjenica da su predstavnici Republičkog geodetskog zavoda izabrani na visoke pozicije u krovnoj i najvažnijoj organizaciji svih katastarsko-karografskih institucija u svetu ukazuje na poverenje koje RGZ uživa na međunarodnom nivou za ostvarene rezultate i reforme koje Republika Srbija sprovodi u ovoj oblasti poslednjih nekoliko godina", piše na sajtu RGZ-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis