Društvo

Još šest službi katastara pušteno u rad – oporavlja se sistem RGZ-a

Komentari

Autor: Tanjug

01/07/2022

-

14:52

Još šest službi katastara pušteno u rad – oporavlja se sistem RGZ-a
Još šest službi katastara pušteno u rad – oporavlja se sistem RGZ-a - Copyright TANJUG/REPUBLICKI GEODETSKI ZAVOD/ODNOSI S JAVNOSCU

veličina teksta

Aa Aa

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da je još šest službi katastra pušteno u rad i to u Subotici, Smederevskoj Palanci, Batočini, Ćupriji, Doljevcu i Leskovcu.

"Ponovo su, nakon računarske sabotaže, otvorile šaltere katastra građanima za predaju zahteva. Puštanjem u rad ovih službi još 250.000 građana Srbije dobilo je mogućnost da predaju zahteve u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju.

RZG podseća da je juče sa radom počelo svih 17 beogradskih službi, kao i katastri u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Požarevcu i dodaje da se planira da narednih dana budu puštene u rad i ostale službe za katastar.

Podseća se da putem servisa eZakazivanje građani mogu da zakažu termin za predaju zahteva i za odricanje od prava na žalbu, u onim službama koje su dosad puštene u rad.

RGZ napominje da zakazivanje termina za sastanak sa službenikom katastra neće biti omogućeno sve dok se ne otklone bezbednosni rizici i pretnje po pravnu sigurnost.

RGZ ističe da, ukoliko nisu zadovoljni radom službi za katastar, građani mogu da se obrate nadležnima putem servisa ePrimedbe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija