Biznis vesti

Koliko će koštati gorivo na pumpama - benzin pojeftinio, dizelu ista cena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/07/2022

-

13:30

Koliko će koštati gorivo na pumpama - benzin pojeftinio, dizelu ista cena
Koliko će koštati gorivo na pumpama - benzin pojeftinio, dizelu ista cena - Copyright Tanjug/Zoran Žestić, Jadranka Ilić, Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Na pumpama u Srbiji cena evrodizela u narednoj nedelji biće najviše 218 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 203 dinara.

Nove cene na pumpama biće danas od 15 sati. Ove cene važiće do sledećeg petka, 15. jula, do 15 časova. Do danas su vozači za litar evrodizela plaćali 218, a za benzin 205 dinara.

Podsetimo, na sednici Vlade Republike Srbije 30. juna doneta je Uredba o izmeni Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte i nadoknadi razlike u ceni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza ili proizvedenog u Republici Srbiji u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa, a predviđeno je da ona važi do 31. jula 2022. godine.

Takođe, Vlada Republike Srbije usvojila je Odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590. Ova Odluka doneta je u cilju sprečavanja potencijalne nestašice ovog proizvoda, prouzrokovane globalnim poremećajem na tržištu derivata nafte, i u cilju obezbeđenja sigurnog snabdevanja tržišta Srbije derivatima nafte.

Zbog povećanja proizvođačkih cena derivata nafte u prethodnom periodu, a u cilju očuvanja makroekonomske stabilnosti i standarda građana i neometanog snabdevanja tržišta derivatima nafte, na sednici je doneta odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte - olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 20 odsto. Ova odluka primenjuje se počev od 1. jula zaključno sa 31. julom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis