Biznis vesti

Mihajlović: Struja će poskupeti, institucije neka odrede koje poskupljenje je održivo

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2022

-

12:23

Mihajlović: Struja će poskupeti, institucije neka odrede koje poskupljenje je održivo
Mihajlović: Struja će poskupeti, institucije neka odrede koje poskupljenje je održivo - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas, povodom najave predsednika Aleksandra Vučića da kada bude došlo do povećanja cene struje da ono neće za stanovništvo biti veće od 10 odsto, da struja treba da poskupi i dodala da treba pustiti institucije da kažu koje je poskupljenje najodrživije u ovom trenutku.

Ona je rekla Tanjugu da se rade kalkulacije oko poskupljenja u koje su uključena ministarstva finansija i energetike, kao i EPS i Agencija za energetiku.

"Videćemo, predsednik kaže da poskupljenje treba da bude do 10 odsto. Hajde da pustimo te institucije da kažu šta je najodrživije, za sve u ovom trenutku", rekla je ona.

Navela je da je ministarstvo koje vodi za to da cena struje bude veća.

"Sadašnje cena je najniža ne u regionu, nego u Evropi, i to nas onda tera u energetskom sistemu da mnogo više koristimo struju za recimo hlađenje nego bilo koji drugi energent. I tako opterećujemo elektroenergetski sistem koji je i iz drugih razloga opterećen", rekla je ona.

Dodala je da je ministarstvo samo zbog toga za to da cena struje, ipak, ode malo gore, ali da u isto vreme vodimo računa o ugroženom stanovništvu.

"Spremili smo uredbe, biće povlašćenih kategorija koje neće plaćati povišenu cenu", rekla je ona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis