Biznis vesti

Čadež: Počinje nova era privrednih odnosa Srbije i Egipta

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2022

-

16:22

Čadež: Počinje nova era privrednih odnosa Srbije i Egipta
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je danas na otvaranju Poslovnog foruma Srbija-Egipat da dve zemlje ulaze u novu eru privrednih odnosa i da od tog sastanka očekuje brojne značajne investicije u narednom periodu.

"Malo je poslovnih foruma koje možemo da počnemo tako dobrim vestima kao što je ovaj. Danas smo dobili čitav paket međudržavnih dokumenata i počinjemo da radimo na Sporazumu o slobodnoj trgovini Srbije i Egipta", rekao je Čadež.

Takođe, ukazao je da je rezultat dobre saradnje i jučerašnje potpisivanje sporazuma kompanije Eliksir i egipatske kompanije (Misr Phosphate Company) o zajedničkom ulaganju u izgradnju fabrike fosforne kiseline.

Predsednik PKS-a je naveo da predstavnici kompanija dve zemlje uveliko razgovaraju o novim poslovnim projektima u oblastima poljoprivrede, metalske industrije, zdravstva, te izrazio uverenje da će narednih nedelja ti pregovori dati prve rezultate.

Čadež je naglasio da će dolazak egipatskih kompanija na srpsko tržište zapravo značiti njihov ulazak na tržište regiona od 18 miliona ljudi, koje se objedinjuje kroz inicijativu "Otvoreni Balkan".

"Sa nama je danas više od 30 kompanija iz Egipta i skoro 250 naših poslovnih ljudi koji će održati više od 400 poslovnih sastanaka i nadam se imati veoma dobre rezultate“, rekao je Čadež.

Pre zvaničnog otvaranja foruma održane su prezentacije Razvojne agencije Srbije "Zašto investirati u Srbiju" i Federacije egipatskih, afričkih i mediteranskih komora "Poslovati sa Egiptom".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis