Biznis vesti

Stevanović: Nijedan investitor nije odustao od investicije, niti ima naznaka

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2022

-

11:13

Stevanović: Nijedan investitor nije odustao od investicije, niti ima naznaka
Stevanović: Nijedan investitor nije odustao od investicije, niti ima naznaka - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović izjavio je da uprkos aktuelnoj situaciji u svetu i svim nestabilnostima nijedan investitor u Srbiji nije odustao od svoje investicije, niti ima naznaka da će se to desiti.

Stevanović je rekao Tanjugu da ima i novih potencijalnih investitora zainteresovanih za Srbiju u različitim oblastima. Kaže da kretanje ekonomskih prilika zavisi i od događaja u Ukrajini, te da je neophodan oprez i da se ne daju nerealna obećanja.

"Očekujem će sve da bude dobro. Još nijedan investitor nije doneo odluku da zaustavi svoje investicije, još nijedan projekat, odnosno ugovor nije raskinut, niti ima naznake da će se tako nešto desiti", rekao je on.

Kada je reč o ulaganjima kao generatoru rasta srpske privrede, kaže da treba da budemo zadovoljni i da novi potencijalni investitori imaju ideje da investiraju u širok spektar delatnosti.

"Planiraju investicije od poljoprivrede i prerađivačke industrije, do automobilske i metalske industrije, tekstilne i industrije kože. Dobre se stvari dešavaju", ocenio je on.

Podrška investitorima

Stevanović je istakao da će uprkos složenim međunarodnim okolnostima zbog kojih se ekonomski problemi prelivaju i na Srbiju, sredstva budžeta planirana za podršku investicijama biti i nešto veća.

Tanjug/Tara Radovanović

 

"Sa investitorima se komunicira kvartalno, što je neophodno, da bi znali u kom procentu ministarstvo može da očekuje realizaciju budžeta na kraju godine. Na osnovu povratnih informacija od investitora verujemo da će procenat realizacije budžeta biti jako visok u ovom razdelu Ministarstva privrede", rekao je on.

Stevanović je podsetio da se sredstva za podršu investicija planiraju kroz budžet i moraju da se realizuju u narednih godinu dana. Istakao je i da na nedeljnom nivou zasedaju saveti za ekonomski razvoj, koji su zaduženi za podršku investicijama.

"Svi projekti i investicije, domaćih i stranih investitotora koji teba da se realizuju, teku po planu", zaključio je Stevanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis